Elektroninis surašymas: jau susirašė 28 proc. klaipėdiečių

Statistikos departamentas praneša, kad kovo 15 d. 10 val. internetu jau buvo susirašę apie 816 tūkst., arba daugiau kaip 25 procentai, Lietuvos gyventojų.

Aktyviausiai elektroniniame gyventojų ir būstų surašyme dalyvavo didžiųjų miestų gyventojai. Jau susirašė 28 procentai Klaipėdos miesto gyventojų, 29 procentai – Palangos gyventojų, 24 procentai – Klaipėdos rajono gyventojų

El. būdu Lietuvoje jau susirašė 370 tūkst. 163 vyrai ir 446 tūkst. 407 moterys.

Aktyviausiai gyventojai prie sistemos jungėsi pirmomis dienomis ir paskutinėmis e. surašymo dienomis, kai prie e. surašymo sistemos jungėsi vidutiniškai 17 tūkst. gyventojų per valandą.

Internetu dar galima susirašyti iki kovo 16 dienos 24 val. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į ypač aktyvų gyventojų dalyvavimą e. surašyme ir pačių gyventojų pageidavimus.

Pasibaigus e. surašymui, gyventojus surašinėtojai pradės lankyti tik nuo balandžio 5 d. Bus lankomi gyventojai, kurie elektroniniu būdu surašė ne visus savo būsto gyventojus ar išvis nedalyvavo e. surašyme. Surašymo darbuotojus bus galima atpažinti iš surašymo darbuotojų pažymėjimų ir specialių portfelių.

Visuotiniai gyventojų ir būstų surašymai šiemet vyksta ir kitose Europos Sąjungos šalyse, kai kurios iš jų irgi pasirinko mišrų surašymo būdą. Vasario 1–9 d. Bulgarijoje vykusiame e. surašymo etape dalyvavo 41 procentas Bulgarijos gyventojų, kovo 1–12 d. Latvijoje vykusiame e. gyventojų surašyme dalyvavo per 650 tūkst. Latvijos gyventojų.

Surašymo klausimais gyventojai gali konsultuotis nemokamu tel. 8 800 01 418 (darbo dienomis 8–17 val.), po darbo valandų iki 21 val. – tel. (8 5) 236 4921,  236 4637.

Susirašyti galima ir atvykus į Statistikos departamentą nuo 8 iki 21 val. Darbo dienomis kviečiame užeiti ir į teritorinių statistikos valdybų surašymo skyrius.


Šiame straipsnyje: gyventojų surašymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

asdf

asdf portretas
Ot idomu is kur zino kiek procentu, jei neaisku kiek gyventoju cia beliko.

as

as portretas
jau nesdinuos is cia!sekmas!

...

... portretas
pagal praeitus rezultatus ziuri, bet man atrodo, kad tik 28% ir teliko
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių