Etikos komisijai – pravaikštininkės L.Pupinytės pamokos

Miesto tarybos posėdžius į Angliją iškeitusi ir dėl to Etikos komisijoje svarstoma politikė Lilija Pupinytė ėmė pulti jos elgesiu pasipiktinusius kolegas.

L.Pupinytė Etikos komisijos pirmininkei elektroniniu paštu atsiuntė paaiškinimą, kodėl praleido gegužės 6-ąją vykusį miesto tarybos posėdį. Tai buvo trečia pravaikšta iš eilės.

Ji aiškina, kad pastaruoju metu tenka dažnai lankytis Londone dėl šeimyninių aplinkybių - dukters studijos, gydymasis.

L.Pupinytė tvirtino, jog į posėdžius visada stengiasi atvykti ir juose dalyvauti, kai iš anksto yra nustatoma jų data.

Ji tikino, kad būtų dalyvavusi ir iš anksto numatytame balandžio 29-osios miesto tarybos posėdyje, jau buvo įsigijusi ir bilietą, tačiau posėdžio data buvo pakeista į gegužės 6-ąją.

„Į jį negalėjau atvykti, nes turiu rimtų sveikatos sutrikimo problemų ir buvau užsirašiusi gegužės 7 dieną medicininėms konsultacijoms“, - politikė rašo savo paaiškinime.

L.Pupinytė įspėjo, jog negalės dalyvauti ir numatytame Etikos komisijos posėdyje, kuris vyks kitą pirmadienį, todėl paprašė klausimą svarstyti be jos.

„Prašyčiau Etikos komisijos pirmininkės Alinos Velykienės elgtis korektiškiau ir nenaudoti savo pasisakymuose tokių žodžių kaip „paspruko“ ir panašiai. Taip pat tikiuosi, kad komisija bus objektyvi bei nagrinės ir kitų tarybos narių, nelankančių posėdžių, etiką“, - L.Pupinytė Etikos komisiją mokė, kaip dirbti.

Komisija politikės elgesį svarstė šią savaitę. Buvo sprendžiama, ar kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), kad ši iš L.Pupinytės atimtų mandatą, nes ji praleido tris iš eilės miesto tarybos posėdžius. Diskutuojama ir dėl to, ar Londone būnanti politikė etiškai elgiasi kas mėnesį iš miesto biudžeto imdama po 700 litų padengti kanceliarines išlaidas, kurias patiria dirbdama su rinkėjais.

Komisija sutarė, jog sprendimą, ar kreiptis į VRK, priims kitą pirmadienį.


Šiame straipsnyje: Lilija Pupinytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių