Etikos sargai aiškinsis, ką pažeidė A. Velykienė

Uostamiesčio Etikos komisijai teks iš naujo spręsti rebusą dėl tarybos narės Alinos Velykienės elgesio. Nors etikos sargai buvo konstatavę, kad politikė etikos nepažeidė, Vyriausioji tarnybinė etikos komisija įpareigojo situaciją aiškintis iš naujo.

Aistros verda dėl Klaipėdos mažųjų laivų  savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ vadovo Algirdo Valentino skundo. Vadovas jaučiasi įžeistas po A.Velykienės viešai ištartos frazės.

Pasak A.Valentino, A.Velykienė pernai liepos 20 d. vykusiame jungtiniame Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos ir Klaipėdos miesto savivaldybės Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas bei A.Valentino garbę ir orumą.

Skunde dėstoma, kad minėto posėdžio metu A.Valentinui pareiškus kritiką politikei, ši, rodydama į vyrą pirštu bei sakydama „šis ponas“, pareiškė, jog jis be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikė savo laivą.

A.Valentinas dėl to jaučiasi įžeistas, o tokiu politikės pareiškimu esą pažeminta jo garbė ir orumas.

Vis dėlto politikės elgesį tyrusi uostamiesčio Etikos komisija konstatavo, kad A.Velykienė nepažeidė įstatymo.

„Komisija nusprendė, kad A.Velykienė – nekalta. Bet pareiškėjas apskundė sprendimą. VTEK mums atsiuntė raštą su nurodymu situaciją aiškintis iš naujo. Etikos komisijos nariai ėmėsi karštų diskusijų. Po savaitės vėl susirinksime ir tikiuosi, kad priimsime sprendimą“, – tikino praėjusią savaitę vykusiam posėdžiui vadovavęs Kazys Bagdonas.

Konservatoriui K.Bagdonui laikinai prie Etikos komisijos vairo teko stoti dėl to, kad liberalas Edmundas Kvederis nusišalino. Toks sprendimas priimtas, nes svarstytas taip pat liberalės A.Velykienės elgesio klausimas.

Klaipėdos Etikos komisijos sprendimą, išteisinantį A.Velykienę, VTEK vertino kaip įformintą tinkamai, tačiau pažymėjo, kad A.Velykienės elgesio vertinimas nebuvo išsamus. VTEK nebuvo aišku, kokiais motyvais remiantis buvo priimtas A.Velykienei palankus sprendimas.

Nors pati politikė paaiškinimuose akcentavo, kad kalbėdama turėjo omenyje ne fizinį asmenį, o asociaciją „Pajūrio laivai“, jos vadovas A.Valentinas įsitikinęs, kad kalbėta buvo apie jį asmeniškai ir reikalauja atsiprašyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Jeigu "tas ponas" buvo susimokėjęs už laivo laikymą prie krantinės ir turėjo leidimą, tai gali jaustis "įsižeidęs", o jeigu ne- tai tada turbūt dar labiau įsižeidžia, nes tiesa dar labiau "nepakenčiama"....

Blinda

Blinda portretas
Jie ten jau atitruke nuo realybes... Reiktu visus sugrazinti prie "suskilusios geldos".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių