Pereiti į pagrindinį turinį

Euras sumažins bilietėlių kainą

2014-10-03 11:36
Atpigs: nuo sausio pirmosios viešojo transporto, taip pat maršrutinių taksi paslaugos kainuos keliais euro centais pigiau.
Atpigs: nuo sausio pirmosios viešojo transporto, taip pat maršrutinių taksi paslaugos kainuos keliais euro centais pigiau. / Vytauto Petriko nuotr.

Lito keitimas į eurą klaipėdiečiams atneš ir malonių permainų. Nuo 2015-ųjų sausio atpigs važiavimas viešuoju transportu, taip pat ir maršrutiniais taksi.

Popieriniai bilietai autobusuose nuo naujųjų metų kainuos 70 euro centų. 2 litus 60 centų konvertavus pagal galiojantį kursą, bilietėlis turėtų kainuoti 75 euro centus, tačiau apsispręsta kitaip.

"Viešajame transporte labai svarbu, kad bilietų kainas sudarytų lyginiai skaičiai. Be to, 75 euro centai sukeltų problemą, kaip juos padalyti per pusę tiems keleiviams, kurie naudojasi 50 procentų lengvata", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Teigiama, kad, įvedus eurą, važiavimas autobusais keliais centais pigs ir tiems, kurie naudojasi terminuotaisiais elektroniniais bilietais. Mažės važiavimo kaina ir maršrutiniais autobusais. Važiavimas dieną turėtų kainuoti 72 euro centus, bet bus suapvalintas iki 70 centų.

"Buvome susitikę su vežėjais ir jie pritarė, kad kaina būtų 70 euro centų. Diskutavome dėl naktinio tarifo, tai yra kainos važiuojant nuo 23 iki 1 val. nakties. Kalbėjome apie vieną eurą, bet kadangi laikomės principo nekelti važiavimo kainos, bilietas kainuos 98 euro centus", – teigė R.Mockus.

Viešojo transporto kainos Klaipėdos mieste peržiūrimos ne rečiau kaip kartą per metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų