Pereiti į pagrindinį turinį

Europarlamentarus pradėsime rinkti rytoj

2009-06-02 23:59
Vieta: išankstinis balsavimas vyks Klaipėdos savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje trečiajame aukšte.
Vieta: išankstinis balsavimas vyks Klaipėdos savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje trečiajame aukšte. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Artėja dar vienų rinkimų startas. Jau rytoj savivaldybėse prasideda Europos Parlamento rinkimų išankstinis balsavimas.

Anot Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Vlado Stonkaus, iš anksto kviečiami balsuoti tie piliečiai, kurie pagrindinę dieną – sekmadienį – negalės ateiti į savo rinkimų apylinkę. Rytoj ir poryt uostamiesčio savivaldybės salėje nuo 12 iki 20 valandos savo balsą galės atiduoti ir Klaipėdoje gyvenantys, tačiau čia gyvenamosios vietos nedeklaravę žmonės, pavyzdžiui, studentai.

Trečiadienį ir ketvirtadienį taip pat vyks balsavimas specialiuose paštuose. Jis organizuojamas visose miesto ligoninėse, globos namuose, areštinėje, karinių jūrų pajėgų būstinėje.

Ketvirtadienį prasidės ir balsavimas namuose, kuris vyks iki šeštadienio.

V.Stonkus pabrėžė, jog rinkėjų pažymėjimai prieš Europos Parlamento rinkimus nebuvo nešiojami.

„Galioja tas pats pažymėjimas, kuris buvo įteiktas prieš šalies Prezidento rinkimus. Tačiau jei žmogus neapsižiūrėjo ir pažymėjimą išmetė ar pametė, problemų nekils. Balsuojant savo rinkimų apylinkėje sekmadienį, piliečiui bus išduotas pažymėjimo dublikatas. Reikės pateikti tik pasą ar asmens tapatybės kortelę. Taip pat pažymėjimą galima atsispausdinti iš Vyriausiosios rinkimų komisijos internetinio puslapio“, – sakė Rinkimų komisijos pirmininkas.

Atiduoti savo balsą neturint rinkėjo pažymėjimo bus galima ir išankstiniame balsavime. Savivaldybės posėdžių salėje veiks kompiuteris su internetu, tad pažymėjimą bus galima atsispausdinti vietoje.

„Manau, kad šiuose rinkimuose žmonės bus labai pasyvūs. Prognozuočiau, jog prie balsadėžių ateis apie 30 proc. balsavimo teisę turinčių klaipėdiečių. Daugiausia – partiniai, atiduosiantys balsą už partijos, kuriai priklauso, sąrašą. Paprasti žmonės vargu ar eis balsuoti, nes jie nelabai supranta, kas tas Europos Parlamentas“, – teigė V.Stonkus.

Praėjusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, kurie vyko 2004 metais, klaipėdiečiai buvo gana aktyvūs. Prie balsadėžių atėjo 43,82 proc. balsavimo teisę turinčių uostamiesčio gyventojų. Visoje Lietuvoje rinkėjų aktyvumas siekė 48,38 proc.

Šiemet Europos Parlamento rinkimuose varžosi 15 šalies partijų, kurių gretose – 26 klaipėdiečiai. Į Europarlamentą bus išrinkti 12 politikų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų