„Europiada“: neišvengta ir nemalonumų

Kad ir kaip gražiai ir sklandžiai vyksta „Europiados“ festivalis, nemalonumų neišvengta.

Vakar į Vasaros koncertų estradą atvykę žiūrovai  bei dalyviai buvo nemaloniai nustebinti: kai kurie takai vedantys į renginio vietą buvo apžėlę dilgėlėmis, neseniai žalia spalva nudažyti estrados suoliukai dar buvo neišdžiūvę, o „Europiados“ šokėjams pastatytos didelės pakylos buvo nestabilios ir judėjo.

Klaipėdos miesto savivaldybė šiandien išplatini pranešimą, kuriame apgailestauja dėl rūpesčių, kuriuos patyrė festivalio „Europiada“ dalyviai ir žiūrovai. Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius įpareigojo atsakingą bendrovę kompensuoti žmonėms patirtą žalą ir savo lėšomis apmokėti jų rūbų valymo paslaugas.

Savivaldybė informuoja, kad dažais suteptus rūbus galima pristatyti į valymo bendroves „Joglė“, „Lominga“ arba „Linartika“. Kvitus už apmokėtas paslaugas gyventojai gali pateikti Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui, 105 kabinete. Išlaidos už valymą bus kompensuotos.

Bendrovė Telviša“ taip pat įpareigota skubiai pašalinti savo darbo trūkumus ir paruošti suolus šiandien vyksiančiam kitam „Europiados“ koncertui.

Viešosios įstaigos „Jūros šventė“ direktorius Remigijus Mockus tikino, kad dėl nestabilių pakylų, sutarties įsipareigojimų neįvykdžiusiai bendrovei „Baltic Stages“ gresia sankcijos.

Taip pat neišvengta ir rimtesnių incidentų, kurių metų prireikė policijos ir medikų pagalbos. Pastarieji skubėjo padėti Teatro aikštėje per pasirodymą nukentėjusiam šokėjui. Vyras šokio metu nukrito nuo aukštos scenos ant akmenimis grįsto aikštės grindinio. Užsienietis dėl patirtos traumos nuvežtas į ligoninę.

Portalo skaitytojo užfiksuotas nelaimingas atsitikimas scenoje Teatro aikštėje:

 

Klaipėdiečiai jau prikrėtė eibių mokyklose, kur apgyvendinti "Europiados" svečiai. Pasak Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininko Andriaus Leliugos, miesto vandalai ir vagys suniokojo biotualetus bei kilnojamąsias dušo kabinas prie "Aukuro", Versmės", M.Mažvydo, "Smeltės" ir "Pajūrio" mokyklų. Tačiau svečiai dėl to nepatogumų nepatyrė, nes organizatoriai suspėjo viską sutvarkyti dar iki festivalio dalyvių atvykimo.

Trečiadienį vakare, kai Teatro aikštėje tebevyko lietuvių prisistatymas ir koncertas, keli vokiečiai prie biotualetų nukentėjo nuo vietos chuliganų, kurie kabinėjosi prie svečių ir reikalavo rūkalų. Chuliganai sulaikyti ir išvežti į policijos komisariatą.

Mugės prekeiviai tikino neabejojantys, kad čia pasirodys visų didžiųjų Lietuvos jomarkų palydovai - kišenvagiai iš Šiaulių, Radviliškio ir Panevėžio.

Policijos patruliams teko raminti ir įsilinksminusius svečius. Kaip ir kitose šalyse, Klaipėdoje festivalio dalyviai dainavo ir linksminosi naktį, todėl Reikjaviko, Tilžės ir Debreceno gatvių gyventojai prašė pareigūnų juos apraminti. Užsieniečiams užteko mandagaus paprašymo. Panašiai lietuvaičiai vietos policijos buvo tramdomi Belgijoje.

Per pirmas dienas neapsieita ir be traumų. Vakar viešnia iš Ispanijos norėjo rasti geresnį rakursą nuotraukai ir Teatro aikštėje užlipo ant suolo. Moteris paslydo, nugriuvo ir susilaužė ranką.


Šiame straipsnyje: Europiadaeuropeade

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių