„Europiados“ šurmulys žadina Klaipėdą

Ketvirtadienį tęsiantis didžiausiai tautinių kultūrų šventei Europoje – „Europiadai“, uostamiestyje jaučiamas smagus šurmulys. Miesto centras bei senamiestis ūžia nuo dainų ir šokių, susirinkę klaipėdiečiai ir miesto svečiai džiaugiasi, galėdami išvysti daug skirtingų kultūrų skirtingose miesto vietose.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pirmieji šventės įspūdžiai malonūs akiai ir sielai.

„Šurmulys toks, kad vos spėjome suktis. Ketvirtadienis ta diena, kai daugelis klaipėdiečių dar labiau darbuose negu šventėje. Kiek spėjome praeiti su „Europiados“ prezidentu Rudigeriu Hessu, iš tiesų „Europiados“ dvasia mieste tikrai juntama. Galima sakyti, kad ne „Europiada“ yra Klaipėdoje, o Klaipėda „Europiados“ šurmulyje“, – džiaugėsi meras.

Galima sakyti, kad ne „Europiada“ yra Klaipėdoje, o Klaipėda „Europiados“ šurmulyje.

Šiais metais šventėje dalyvauja 1243 dalyviai iš Alandų salų, Belgijos, Bulgarijos, Čekijos, Vokietijos, Estijos, Ispanijos, Suomijos, Vengrijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos.

Iš 73 dalyvių grupių, keturios – lietuvių ansambliai iš Radviliškio, Kauno ir Klaipėdos rajono.

„Labai džiugina akį, kai mieste matau tiek daug entuziastingai, pozityviai nusiteikusių žmonių. Tokia įvairovė spalvų, kalbant apie tautinių kostiumų gausą. Akys tiesiog raibsta nuo tos gausos. Prie skambančios muzikos viduryje darbo dienos galbūt dar reikia apsiprasti. Bet „Europiada“ jau švenčia, o Klaipėdai dar reikia įgauti apsukas. Tačiau neabejoju, jog kitomis dienomis Klaipėda gyvens „Europiados“ ritmu“, – tikino V.Grubliauskas.

„Europiada“ Klaipėdoje paskutinį kartą vyko prieš 13 metų – 2009-aisiais. Tąkart joje dalyvavo apie keturis tūkst. dalyvių.

Šiųmetinis festivalis turėjo įvykti 2020 m., bet dėl pandemijos buvo nukeltas.

Išsami šventės programa – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stepas

Stepas portretas
Iš 73 dalyvių grupių, keturios – lietuvių ansambliai iš Radviliškio, Kauno ir Klaipėdos rajono. Dudoriaus ansamblio nebuvo? Galima tiek kyšių gavus ir pabaliavot. Juk tokios statybos su atkatais. Užpilt betonu visą tą nusivažiavusią dudorpeda

Relax

Relax  portretas
Tik žiūrovų mažai, renginio reklama- nuekine. Miestas matyt po jazzu tiek nustekentas, kad viskas perdėm kukliai ir neidomiai. Gerbiu dalyvius! Valio jiems!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių