Europos Parlamento rinkimuose klaipėdiečiai balsuoja vangiai

Šiandien uostamiestyje ir visoje šalyje vyksta Europos Parlamento rinkimų balsavimas. Klaipėdiečiai aktyvumu nepasižymi. Kaip teigė specialistai, Europos Parlamento rinkimai gyventojams nėra tokie svarbūs kaip prezidento.

Lietuviai Europos Parlamento rinkimuose renka 11 europarlamentarų, dėl mandatų varžosi 14 partijų ir vienos koalicijos sąrašai.

Pasak Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Viktoro Greičiaus, Europos Parlamento rinkimai visuomet sulaukdavo pasyvesnio aktyvumo, esą ne visi žmonės susidomėję.

„Šiandien ir tikėjomės, kad didelio aktyvumo nesulauksime, kadangi Europos Parlamentas yra Briuselyje ir daugelis žmonių tiesiog nesidomi, kas vyksta kitur. Kai vyko prezidento rinkimai, tada taip, aktyvumas buvo didelis, nes tai lietė tik Lietuvos piliečius“, – aiškino V. Greičius.

Išankstiniuose rinkimuose savo balsą atidavė 3,51 proc. klaipėdiečių, o šiandien – rinkimų dieną, iki 14 val., savo balsą atidavė ir pareigą atliko 14,58 proc. uostamiesčio gyventojų.

Šiandien balsavimas vyksta nuo 7 val. iki 20 val. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buru uzeiga

Buru uzeiga portretas
Dejo klaipedieciai ant to viso uzslaptintu komuniagu klano, besiverziancio prie Briuselio lovio.

Visai gerai

Visai gerai portretas
Gaila, bet reikai džiaugtis, kad nors šiokie tokie pasikeitimai yra. Ir netesingai apkaltintas, ašalintas Gražulis važiuoja TEN... Pavydėkime tik nekenčiamiems konservatoriamas- jų miegantys veikėjai vėl važiuoja, o jaunasis Paulius Saudargas atidirbs už tris. Paulius- vienas padoriausių jaųnų konservatorių. Kas pilieitškumo turėjo - ėjo ir balsavo..

Aš sužavėtas

Aš sužavėtas portretas
užtat už aukštą ir gražų, bei žvengiančią kumelę balsavo aktyviai
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių