Festivalio „Sveika, Neringa!“ dalyviai tvarkys saugomas teritorijas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kuršių nerijoje vyks festivalis „Sveika, Neringa!“, pranešė Neringos savivaldybė.

Dalyviams bus pasiūlyta ne tik renginių ir diskusijų, jie taip pat turės galimybę prisidėti prie Kuršių nerijos išsaugojimo, tvarkydami aplinką įprastai lankytojams uždarose teritorijose.

Drauge su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija bus organizuojamas invazinių augalų rovimas rezervate, kur įprastai lankytojai neleidžiami. Savanoriai, norintys prisidėti darbais, privalo registruotis.

Taip pat bus tvarkoma Juodkrantėje esanti Gintaro įlanka, o esant geroms oro sąlygoms – pinamos bei tvirtinamos apsauginės Nidos kopų tvorelės.

Renginio dieną taip pat vyks pėsčiųjų žygis, kurio dalyviai taip pat jungsis į akciją savanoriauti – jie taip pat kviečiami užsiregistruoti.

„Džiaugiamės, kad savanorystė lietuviams jau tampa įprasta norma, todėl neabejojame, kad norinčių bus daugiau, nei vietų. Galimybė patekti į įprastai uždaras rezervato vietas pasitaikys tikrai ne kiekvienam – saugant šį ypatingą gamtos kampelį savanorių skaičius yra ženkliai ribojamas“, – sakė festivalio organizatorius Edmundas Jakilaitis.

Kuršių nerija įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą kaip išskirtinis smėlio kopų kraštovaizdis. Tačiau jam nuolatinį pavojų kelia gamtos stichijos ir žmogaus veikla. Po pragaištingo žmogaus įsikišimo, vos nesunaikinusio nerijos, ji buvo atkurta didžiulių XIX a. pradėtų ir tebesitęsiančių apsaugos ir sutvirtinimo darbų dėka, rašoma pranešime.

Talkininkai galės pasinaudoti išskirtine galimybe patekti į riboto lankymo Naglių rezervatą ir padėti Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos darbuotojams naikinti invazinius augalus, kurie labai sparčiai plinta ir taip pat kenkia saugomai Neringos gamtai.

Vakare dalyviai bus kviečiami susirinkti Justino Jaručio koncerte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių