Festivalis „InNovaCamp“: Atgimimo aikštėje įsikurs technologijos ir verslas

Rugsėjo pabaigoje Klaipėdos Atgimimo aikštėje dviem dienoms įsikurs verslo ir technologijų festivalio „InNovaCamp“ stovykla: moderniuose lauko paviljonuose veiks pažangių Lietuvoje sukurtų technologijų ekspozicija bei vyks inovatyvių idėjų bei produktų kūrėjų ir pažangių verslininkų paskaitos. Anot parodos organizatorės Raimondos Laužikienės, domėdamiesi mokslu bei technologijomis, atveriame sau ir miestui beribes tobulėjimo bei gerovės kūrimo galimybes.

R.Laužikienės vadovaujama VšĮ Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra (KEPA) renginį organizuoja kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe bei Kauno technologijų universiteto verslumo centro „Startup Space“ komanda, entuziastingai atsiliepusia į klaipėdiečių kvietimą. „Palankesnio meto mokslo, technologijų ir inovacijų renginiui nerasi: rugsėjis yra žinių mėnuo, o rugsėjo 27-ąją visoje Europoje įvairiais mokslo populiarinimo renginiais minima Tyrėjų naktis“, – sako R.Laužikienė, į nemokamą renginį, finansuojamą pagal Klaipėdos miesto savivaldybės vykdomą Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Palankios investicinės aplinkos Liepojoje ir Klaipėdoje kūrimas“ (INVEST TO GROW), kviečianti visus klaipėdiečius, nepaisant amžiaus, mokslinio pasirengimo bei profesijos.

– Kodėl rengiate technologijų ekspoziciją originaliose palapinėse miesto viduryje, o ne paskaitas konferencijų salėje bei parodą arenoje? – teiravomės R.Laužikienės.

– Ekspozicija mūsų miestui bus išties netikėta, tad tokia pat turėjo būti ir vieta. Pasakydamas „mokslas“ arba „kultūra“, gali tikėtis negausaus susidomėjusiųjų būrio, tačiau drąsiai išėjęs su šiais šūkiais į gatvę, turi šansą sudominti kuo įvairiausią publiką bei sukurti žaismingą aplinką rimtiems dalykams pristatyti. Kai organizavome Senamiesčio turgaus naktis, buvome apstulbę, koks efektyvus yra būtent toks, gatvės renginių, formatas. O ir palapinių nuoma yra daug pigesnė nei stacionarių salių.

– Atgimimo aikštė nuolat yra specialistų ir miesto bendruomenės akiratyje. Ji pavadinama nejaukia, nefunkcionalia, moraliai pasenusia. Kaip atrodo jums?

– Padedami architektų, suplanavome čia mobilių paviljonų miestelį, kuris laikinai, bet neatpažįstamai pakeis aikštės vaizdą. Todėl manau, kad šio renginio kontekste Atgimimo aikštės vardas skambės simboliškai, o pati erdvė – naujai ir įdomiai. Beje, festivalis „InNovaCamp“ turės ir urbanistinį akcentą: jo metu architektų urbanistų grupė kartu su miestiečiais rengs Senojo turgaus bei aplinkinių teritorijų vystymo scenarijus.

– „InNovaCamp“ programoje – verslo lyderių bei novatorių paskaitos, technologijų pristatymas, naktinis kinas ir netgi šou „Gaidos ir lazeriai“. Taikote užsienyje matytus pavyzdžius ar plėtojate savo sumanymą?

– Daugelis Europos miestų turi mokslo centrus, kuriuose labai populiaria forma demonstruojami įvairūs gamtos dėsniai, mokslo atradimai. Technologijų ekspozicijos lauke nesu mačiusi, tai lyg ir eksperimentas, kurie mums yra būtini: drauge norime atkreipti visuomenės dėmesį į technologinio išprusimo aktualumą bei jo atveriamas perspektyvas. Neabejoju, kad Klaipėdai seniai laikas nusipurtyti provincialaus uostamiesčio su nepopuliariomis aukštosiomis mokyklomis įvaizdį bei siekti žinių ekonomikos miesto vardo. Labai kviečiame renginyje savo veiklą ir jos rezultatus pristatyti visus kūrybiškus uostamiesčio mokslininkus, technologijų vystytojus bei siekiančius jais tapti. Kontaktus ir informaciją apie renginį rasite interneto svetainėje www.kepa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių