Finalinis „Metų klaipėdietės“ etapas

"Metų klaipėdietės" konkursas pasiekė finalinį etapą. Suskaičiavus balsus, paaiškėjo daugiausia miesto žmonių simpatijų šiemet pelniusių moterų šešetukas, iš kurių viena kovo 18-ąją bus paskelbta šių Metų klaipėdiete.

Pretendentę išrinko komisija

Dvidešimtą kartą vykstantis konkursas jau seniai tapo miesto gyvenimo dalimi ir įsišaknijusia tradicija.

Konkurso organizatorius – dienraštis "Klaipėda" prašė siūlyti miesto žmonėms savo darbais nusipelniusias, Klaipėdos vardą Lietuvoje ir pasaulyje garsinančias moteris.

Kelias savaites klaipėdiečiai rinkosi iš 20-ies pretendenčių.

Susumavus balsus, paaiškėjo konkurso antrojo etapo dalyvės, o iki ketvirtadienio vidurdienio buvo balsuota už finalinį favoričių šešetuką.

Šį sykį tikrai visos kandidatės vertos didelės pagarbos. Todėl ir mums išsirinkti buvo nelengva.

Vieną iš šešetuko pretendenčių, kaip ir kasmet, į konkurso baigiamąjį etapą delegavo speciali komisija, kurią sudarė garbės mecenatas, filantropas Rimantas Cibauskas, "Metų klaipėdietė 2021", mokytoja ir dramaturgė Maja Tarachovskaja, Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys, spaustuvininkas ir leidėjas Saulius Jokužys bei nuotoliniu būdu balsavęs bendrovės "Klaipėdos dienraštis" direktorius Vidas Milkevičius.

Šįkart prireikė net trijų balsavimų, kad paaiškėtų komisijos favoritė. Ja tapo dailininkė ir scenografė Sofija Kanaverskytė.

"Yra buvę, kai komisija vieningai nuspręsdavo iš pirmo karto. Bet šį sykį tikrai visos kandidatės vertos didelės pagarbos. Todėl ir mums išsirinkti buvo nelengva", – kalbėjo R.Cibauskas.

Sprendimas: vieną iš šešių finalininkių – S.Kanaverskytę – delegavo speciali konkurso komisija, kurią sudarė Klaipėdos dramos teatro vadovas T.Juočys (kairėje), garbės mecenatas R.Cibauskas, spaustuvininkas bei leidėjas S.Jokužys, "Metų klaipėdietė 2021" M.Tarachovskaja ir bendrovės "Klaipėdos dienraštis" direktorius V.Milkevičius, balsavęs nuotoliniu būdu. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kultūros magistrės nuopelnai

Kultūros magistrės S.Kanaverskytės nuopelnai Klaipėdai išties nemenki.

35 metus Klaipėdos universitete scenografijos subtilybes dėsčiusi menininkė yra surengusi daugiau nei 30 personalinių grafikos, tekstilės, tapybos parodų.

S.Kanaverskytės darbus yra matę Klaipėdos ir kitų šalies teatrų lankytojai, menininkė yra sukūrusi scenografiją bei kostiumus daugiau kaip 80-iai pastatymų.

Klaipėdietės nuopelnai kultūrai pernai įvertinti S.Kanaverskytei suteikus Klaipėdos kultūros magistrės vardą ir regalijas.

Sofija Kanaverskytė

Balsavo už mamą

Kitų penkių "Metų klaipėdietės" konkurso finalininkių pasirinkimą lėmė dienraščio skaitytojų balsai.

Į finalą išrinkta Ilona Toliušienė, kuri savo pavyzdžiu įrodė, kad "valdiškų" vaikų negali būti, kiekvienas mažylis vertas meilės.

Moteris ėmėsi nelengvos misijos – savais pavadinti ir du svetimus vaikus.

I.Toliušienė yra Klaipėdos apskrities globėjų ir įtėvių asociacijos "Vaikų gerovė" narė. Ji – ne tik formalioji asociacijos dalyvė.

Pasak moterį pažįstančių žmonių, ji aktyviai viešina globėjų veiklą, noriai dalijasi savo gerąja patirtimi su žmonėmis, kurie dar tik galvoja apie globą.

Ilona Toliušienė

Palaikė aktyvias moteris

Į Metų klaipėdietės rinkimų finalą pateko ir aktyvų gyvenimo būdą propaguojanti ir besistengianti, kad kuo daugiau klaipėdiečių gyventų sveikai ir smagiai, Daiva Palubinskaitė.

Ji – sveikatingumo studijos "Ginsvė" įkūrėja, sporto ir kultūros renginių, projektų organizatorė, dėstytoja.

Už šią moterį konkurse aktyviai balsuojantys klaipėdiečiai pažymėjo, kad ji yra aktyvi sportinių veiklų iniciatorė, organizuojanti sporto renginius, skirtus vaikams, suaugusiesiems, šeimoms ir senjorams.

D.Palubinskaitės rengiamų sporto veiklų vietos – kaskart netradicinės ir skirtingos, todėl sulaukia didelio klaipėdiečių susidomėjimo.

Daiva Palubinskaitė

Už ne vienerius metus trunkantį darbą su jaunimu finalininke tapo Violeta Jokubynaitė-Bružienė.

Ji – Atvirų jaunimo erdvių vedėja. Moteris vadovauja centrui, į kurį kasdien užsuka apie 60 įvairaus amžiaus jaunuolių, nemaža jų dalis – gatvės vaikai, kurie patys negali susirasti vietos savirealizacijai.

V.Jokubynaitė-Bružienė noriai dalijasi sukaupta patirtimi su įvairių organizacijų, įstaigų, dirbančių su jaunimu, atstovais, jos siekis – rasti įdomios ir naudingos veiklos kuo didesniam skaičiui jaunų žmonių.

Violeta Jokubynaitė-Bružienė

Dar viena klaipėdietė, patekusi į konkurso finalą, negailinti savo laiko miesto žmonių gerovei – Aušra Pacevičiūtė.

Ji yra Klaipėdos universiteto dėstytoja, prekių ženklo "10 Tiltų", "10 Tiltų kiemas" ir "Tiltų namai" bendraįkūrėja. Be to, ši moteris pasistengė, kad mieste atsirastų tokie projektai, kaip "Klaipėdos kūrybiško verslo uostas" bei "Klaipėda Link".

Pažįstantys A.Pacevičiūtę žmonės tikina, kad ji yra ir smulkiųjų verslų mentorė, Lietuvos marketingo asociacijos Klaipėdos skyriaus valdybos narė, ją apibūdina ir kaip aktyvią visuomenininkę.

Aušra Pacevičiūtė

Balsus atidavė aktorei

Pretendenčių į Metų klaipėdietės titulo finalininkių sąrašą išrinkta ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Eglė Jackaitė, kuri buvo nominuota "Auksiniam scenos kryžiui", "Padėkos kaukei".

Moteris garsina Klaipėdos vardą ne tik dirbdama aktore. Jos nuopelnai neabejotini ir visuomeninėje veikloje.

E.Jackaitė yra itin reikalingos jautraus triūso "Pagalbos moterims linijos" savanorė, "Unicef" organizacijos ambasadorė.

Aktorė randa laiko ir dėstyti Socialinių mokslų kolegijoje.

Eglė Jackaitė

Iš visų šešių finalininkių viena bus išrinkta "Metų klaipėdiete 2021".

Nuo šiandien iki kovo 15-osios vidurdienio bus balsuojama už konkurso laimėtoją, kuri iškilmingame renginyje bus paskelbta kovo 18 dieną.

Dienraštis "Klaipėda" dėkoja projekto garbės mecenatui "Mūsų laikas", mecenatui "Mano būstas", pagrindiniams rėmėjams "Švyturys nealkoholinis", "Bega", "Vlantana", rėmėjams "Parsekas", "Vakarų medienos grupė", partneriams "Lazer klinika", "East Island SPA".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Visos moterys šaunios, bet labiausiai nusipelno ponia Bružienė, nes dirba su jaunimu, padeda jiems susirasti veiklos. Balsuoju už ją.

Anonimas

Anonimas portretas
oi oi kokios nusipelniusios,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių