G. Nausėda: Klaipėdos regione pasigendama inžinierių

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad potencialūs investuotojai Klaipėdos regione pasigenda inžinerinės pakraipos specialistų, tad Klaipėdos universitetas (KU) galėtų orientuotis į jų rengimą.

Anot jo, šiuo metu KU tikrai turi prasmę, ir galėtų dar labiau įsitvirtinti šalies universitetų žemėlapyje.

„Mes matome tikrai nemažai pageidavimų iš potencialių investuotojų pusės, kurie domisi ir investicijomis į uostą, investicijomis į laisvąją ekonominę zoną, ir kitur, kad labai trūksta inžinerinės pakraipos specialistų šiame regione ir kai kada tai tampa kliūtimi investuoti“, – spaudos konferencijoje antradienį teigė G. Nausėda.

Šią poziciją prezidentas išsakė po antradienį vykusio pokalbio su Klaipėdos regiono merais.

Anot jo, universitetas turi ambicijų ateityje rengti ir profesionalius medikus, tačiau tai yra „tolesnio laikotarpio, ilgesnio apmąstymo planai“.

„Šiandien tikrai galima padaryti kur kas daugiau, kad Klaipėdos universitetas rastų savo vietą Lietuvos universitetų žemėlapyje ir galėtų tinkamai rengti tuos specialistus, kurie labiausiai reikalingi ten vietoje“, – pabrėžė jis. 

Klaipėdos universitetas vykdo 53 bakalauro, 50 magistro studijų programų, apimančių socialinius,  humanitarinius, sveikatos mokslus, taip pat rengia informatikos, jūrų, mechanikos, statybos inžinierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
taigi savo laiku visus atleidot iš darbo

Jonas

Jonas portretas
Aš pasigendu sveikos minties universitetų politikoje. Paprasčiausiai studentų mokslo politikoje. Iš kur 18 -metis gali žinoti kas jam patinka , kas ateityje patiks . Jis nieko nebūna matęs.

Zenonas

Zenonas  portretas
Aš pasisgendu tesingumo. Teisėja V.Olcvikienė turi buti teisiama pati, deja vis dar teisia kitus. Antstlis A.Selezniovas priklauso tai pačiai nusikalstamai, valstybės prižiūrimai, gaujai. Už savo žodžius atsakau, nes esu studijavęs baudžiamąją teisę. Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių