Pereiti į pagrindinį turinį

Gandų apie grobiamus vaikus istorijoje – naujas veikėjas

2012-09-21 13:18
Gandų apie grobiamus vaikus istorijoje – naujas veikėjas
Gandų apie grobiamus vaikus istorijoje – naujas veikėjas

Aukščiausių šalies pareigūnų dėmesio sulaukęs tyrimas dėl melagingų gandų apie prekybos centruose neva masiškai grobiamus vaikus pasisuko netikėta linkme – išaiškintas dar vienas galimas gandų skleidėjas, tačiau jis išvykęs į užsienį.

Po apklausos tapo liudininke

Dar vasarą Klaipėdos apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai nustatė, kad prie gandų platinimo socialiniame tinklalapyje „Facebook“ galėjo prisidėti anksčiau neteista 37-erių kretingiškė Audronė Kontrimaitė.

Tačiau liepos pradžioje apklaustoji šioje byloje buvo įvardyta kaip liudininkė.

Paaiškėjo, kad kretingiškė socialiniame tinklalapyje tik perrašė iš kažkur nugirstą gandą, todėl jos negalima būtų kaltinti paniką visuomenėje sukėlusios žinios autore.

Moters paskleistuose sakiniuose nėra patvirtinimo, kad ji tikrai žinanti faktų apie pagrobimus.

Tyrime – naujas veikėjas

Tyrėjai netrukus išsiaiškino dar vieną asmenį, kuris bus apklausiamas šioje byloje.

Paaiškėjo, kad pareigūnai ieško į užsienį išvykusio vyriškio, tačiau ar greitu laiku jį pavyks apklausti, nedrįsta prognozuoti.

„Galiu tik patvirtinti, kad šioje byloje kretingiškė buvo apklausta kaip liudytoja. Tolimesnių procesinių veiksmų negalėčiau komentuoti, netrukus paaiškės, kodėl esu toks nekalbus“, – tikino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Simonas Genys.

Kol kas žinoma tik tiek, kad prokurorų ieškomas vyriškis į užsienį išvykęs ne dėl to, kad pasislėptų nuo teisingumo. Vyras svečioje šalyje uždarbiauja.

Nepranešama, kokio miesto gyventojo pavardė minima šiame tyrime, teigiama tik tiek, kad jis nėra klaipėdietis.

Gresia iki dvejų metų nelaisvės

Ikiteisminis tyrimas dėl internete sklindančio gando, kad prekybos centruose masiškai grobiami vaikai, kurie vėliau naudojami kaip organų donorai, pradėtas po to, kai į pareigūnus dėl žalos reputacijai kreipėsi pramogų ir prekybos centro „Akropolis“ vadovybė.

Kraupiomis detalėmis apipinta išmonė netrukus tiek įaudrino gyventojų vaizduotę, kad gandų skleidėjus nurodė išaiškinti vidaus reikalų ministras Artūras Melianas bei policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

Tyrimo ėmėsi Klaipėdos apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Klaipėdiečiams tai pirmas tokio pobūdžio tyrimas.

Tačiau policijos pareigūnai, visoje šalyje tikrinę informaciją apie galimus išpuolius prieš mažamečius, įsitikino, kad prekybos centruose nuo menamų pagrobėjų nenukentėjo nė vienas vaikas. Nebuvo gauta ir tėvų pranešimų apie panašius dalykus.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų arba ištikusią nelaimę, jei dėl to kilo žmonių sąmyšis arba buvo padaryta didelė turtinė žala, gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų