Gargždų mieste – nauji suoliukai atokvėpiui

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis Gargžduose buvo pastatyta 20 naujų suoliukų, skirtų atsikvėpti sunkiau vaikštantiems, negalią turintiems, senyvo amžiaus asmenims, mamoms su mažais vaikais bei kitiems miestiečiams, kuriems, einant tolimesnį atstumą, reikia atokvėpio.

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Laima Kaveckienė akcentavo, kad pastatyti suoliukai skirti ne poilsiui, o būtent atokvėpiui: „Savivaldybės tikslas yra skatinti visas gyventojų grupes būti fiziškai aktyvias ir savarankiškas kiek įmanoma ilgiau. Mūsų mieste neįgalieji ar asmenys, turintys laikiną judėjimo apribojimą bei kitų sveikatos sutrikimų, kurie riboja jų judėjimą ilgais atstumais, neturi galimybės pėsčiomis be poilsio pasiekti gydymo įstaigos, Savivaldybės, bažnyčios, kultūros centro. Pastatytų suoliukų tikslas yra ne poilsis, o atokvėpis (prisėsti, atsikvėpti ir toliau eiti). Todėl vietos suoliukams buvo parinktos pagal šiuos kriterijus: suoliukai turėjo būti pastatyti ten, kur gali eiti daugiau gyventojų, kur susijungia keletas gatvių, atstumas tarp suoliukų – 250 m, vietos suoliukams parinktos taip, kad neskatintų gyventojų būriuotis ties suoliukais ir trikdyti individualių namų gyventojų ramybę.“

Pastatytų suoliukų tikslas yra ne poilsis, o atokvėpis.

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja teigė, kad dėl suoliukų dizaino buvo ilgai diskutuota, nagrinėti užsienio šalių pavyzdžiai, tačiau teko rinktis ekonomiškiausią variantą. „Kitose šalyse tokie suoliukai ir neįgalūs asmenys ar senjorai viešosiose vietose savaime suprantamas dalykas, o mes dar turime priprasti“, – reaguodama į gyventojų atsiliepimus apie naujuosius suoliukus teigė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Laima Kaveckienė.

Vietas suoliukams rinko darbo grupė, kurią sudarė: Tarybos narė, Sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos komiteto pirmininkė Audronė Balnionienė, Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Laima Kaveckienė ir Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis. Suoliukus gamino UAB „GT Transport“, vieno suoliuko kaina – apie 500 eurų su PVM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
suoliukas kaipirneblogai atrodytu jeine ta trecia koja nejaugi gamino istokio prastometalo, kad prireike dar papildomai sutvirtinti

Anonimui

Anonimui portretas
Beje, kiek žinau, tai ne EU pinigai, o savivaldybės biudžeto.

Anonimui

Anonimui portretas
Taigi ne 1000, o 500 kaina jau su PVM :D Be PVM apie 400 eurų kainuoja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių