Gargždų miesto gyventojai tapo baro įkaitais

Gargžduose – įniršis dėl šalia gyvenamųjų namų duris atvėrusio naktinio klubo. Galvas skauda ne tik naktimis neišsimiegantiems gargždiškiams, bet ir politikams. Triukšmu skundžiasi tik keli namai, kiti gatvelės gyventojai neprieštarauja naktinėms linksmybėms, todėl sankcijomis barui niekas neskuba švaistytis.

Įkyrėjo iki gyvo kaulo

Situacijos Gargžduose įkaitais save laiko būrys žmonių.

Keli Vasario 16-osios gatvės gyventojai atakuoja Klaipėdos rajono savivaldybę, vietos policiją ir net Policijos departamentą skundais dėl triukšmo, kuris neleidžia ramiai ilsėtis.

"Tačiau nieko nepasiekėme. Esą kitiems namams pasilinksminimo įstaiga netrukdo. Daugiabučiai yra kiek toliau nuo šios vietos, suprantama, gal jų triukšmas ir nepasiekia. Man aiškinta, kad skundų neturi net kaimynystėje esančio namo gyventojai. Bet jų miegamieji kambariai yra visai kitoje pusėje. Gal jiems taip pat negirdėti? Mūsų namas yra prieš šį klubą. Mes nuolat klausomės baro lankytojų riksmų", – pasakojo nemigos iškamuotas Linas Rimeikis.

Vyras, rodydamas ant jo namo sienos įtaisytos vaizdo kameros užfiksuotus vaizdus, pasakojo, kad baro kaimynystė įkyrėjo iki gyvo kaulo.

"Išeina jaunimas parūkyti į lauką ir ūbauja lyg miške. Riksmai, juokas, šūksniai – visai tai mes girdime kone kas naktį. Policiją nuolat kviečiame. Kas iš to? Atvažiuoja, prasuka arba pastovi lauke ir išvažiuoja. Jaunimas sueina į baro vidų, ir tiek. Jokios naudos. Po pusvalandžio vėl viskas kartojasi", – įtikinėjo vyras.

Išeina jaunimas parūkyti į lauką ir ūbauja lyg miške.

Kelių namų gyventojai, surinkę parašus, kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybę, prašydami apriboti prekybos alkoholiu licencijos laiką įmonei "Čiba", kuri vykdo veiklą kubo formos pastate.

Išklausė abi puses

Klaipėdos savivaldybės sudaryta komisija svarstė gyventojų skundą.

Į posėdį rinkosi policijos, savivaldybės ir gyventojų atstovai, tačiau ar trumpinti alkoholio prekybos laiką šiai įstaigai, palikta apsispręsti rajono tarybai.

"Protokoliniu nutarimu nuspręsta šį klausimą atidėti tam, kad būtų surinkta papildoma informacija. Po darbo grupės susitikimo baro savininkas buvo įpareigotas atlikti tam tikrus dalykus, įrengti garso izoliaciją, užtikrinti, kad baro veikla netrukdytų vietos gyventojams. Vietoje situaciją aiškinosi ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Realiai ten jokio chuliganizmo nevyksta. O triukšmą kelia kalbantys baro klientai. Jie išeina į lauką ir garsiai kalbasi. Va, ir klausimas, kaip elgtis mums? Ne kartą ir ne du kalbėta su verslininku, jis vykdo nurodymus. Bet reikia suprasti, kad ir verslą vykdantieji turi savo teisių ir interesų. Bėda čia dėl abiejų pusių nesusikalbėjimo", – tikino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Situaciją dar aiškinasi

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas prisiekinėjo, kad niekas gyventojų skundų į stalčių nepadėjo.

"Mes norime girdėti abi puses. Situacija nėra vienareikšmiška. Tarybos nariams pritrūko informacijos esminiam sprendimui priimti. Trumpinti alkoholio prekybos licencijos laiką taip staiga negalime. Reikia paisyti visų pusių interesų", – neslėpė rajono meras.

Patikinus, jog iki šiol dėl baro "Čiba" Klaipėdos rajono policijos komisariatas yra sulaukęs rekordinio skaičiaus pranešimų, B.Markauskas paklausė: "O kas tie pranešėjai, veikiausiai tie patys asmenys?"

Meras galvoje turėjo kelių namų, įsikūrusių arčiausiai klubo, gyventojus.

"Tų pačių žmonių skundų gausa dar nerodo masto. Tačiau taryba galutinio žodžio dar netarė. Artimiausio posėdžio metu, manau, šis klausimas bus svarstomas. Dar kartą rinksime informaciją. Juk sunku būtų patikėti, jog 27 tarybos nariai gintų tik vienos pusės interesus. Bet taip pat negalima uždarinėti įstaigų ar trumpinti jos darbą tik dėl šventos ramybės. Tai taip pat nėra išeitis. Reikia pripažinti, jog Gargžduose tai – vienintelė naktį veikianti vieta. Mano galva, jei baras nesusitvarko su triukšmu, reikia trumpinti darbo laiką, bet tik taryba pasakys, kaip turės būti", – kalbėjo B.Markauskas.

Policijai – 34 pranešimai

Klaipėdos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Kristina Linkienė tikino, kad dėl šio baro veiklos policijos patruliai skundų gauna kone kas antrą savaitgalį.

"Iš viso nuo sausio 1-osios dėl šio baro esame gavę 34 pranešimus. Buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Surašyti du protokolai dėl triukšmo. Nuo birželio 1-osios, po darbo grupės posėdžio savivaldybėje, dar sulaukėme 19 pranešimų dėl šio baro", – skaičius vardijo K.Linkienė.

Iš viso nuo sausio 1-osios dėl šio baro esame gavę 34 pranešimus.

Minėtame darbo grupės posėdyje dalyvavusi Klaipėdos tarybos narė Audronė Balnionienė tikino, kad ne tik policija, bet ir ji pati važiavo į šį barą.

"Žinote, pranešimai jau rašomi lyg kolekcijai. Gali jų šimtus parašyti, bet situacija nesikeis. Aš pati po vidurnakčio, grįždama iš vieno renginio, užsukau į šį barą. Nieko tokio ten nepamačiau. Viduje sėdėjo du ar trys jaunuoliai, trys jaunuoliai rūkė prie durų. Man tikrai nepasirodė, jog situacija ten yra tragiška", – apie naktinius žygius pasakojo Klaipėdos rajono tarybos narė A.Balnionienė.

Politikė vylėsi bare išvysti daugiau jaunimo, nes tai buvo paskutinio skambučio šventimo diena.

"Bet yra ir kita gyvenimo pusė. Visame pasaulyje įvairiose kavinėse žmonės vakarais šneka, o tose pačiose gatvėse pilna namų, kuriuose gyvena žmonės. Ir niekas neatsitinka, visur taika. Net ir Klaipėdos senamiestyje taip pat yra pilna kavinių, kuriose žmonės laiką leidžia vakarais. Aš taip pat turiu kaimynų, kurie antrą valandą nakties pagroja armonika, ir nieko, sugyvename. Mes ir taip gyvename per daug reguliuojamame pasaulyje. Negali taip būti, kad vieną dieną, vos gavus skundą, puolame uždarinėti įstaigas, o kitą dieną – atidarinėti. Sprendimai turi būti pamatuoti, o ne nulemti emocijų", – nuomonę išsakė A.Balnionienė.

Susitaikyti nepavyko

Jaunimo pasilinksminimo vietai vadovaujantis verslininkas Mantas Gvazdinskas tikino, kad vos baras atvėrė duris, kaimynai pirmiausia puolė kviesti tikrintojus, o ne patys pasikalbėti su baro savininku.

"Jei žmonėms kas nors negerai, jie juk pirmiausia ateina ir pasikalba. Argi ne taip? Tačiau šiuo atveju pulta rašyti skundus ir skambinti policijai. Man taip pat nesuprantama tokia kova, kad tik barą pavyktų iškraustyti", – tikino jaunuolis.

M.Gvazdinskas buvo įpareigotas atlikti tam tikrus veiksmus, kad gyventojų skundai nesikartotų.

"Pirmieji pareiškimai buvo dėl nusiskundimų triukšmu, kuris esą sklinda iš baro vidaus. Bet buvo patikrintas garso lygis ir paaiškėjo, jog jokios normos nėra viršijamos. Tuomet jau buvo skundžiamasi klientais, kurie garsiai kalba lauke išėję parūkyti", – teigė baro savininkas.

Tuomet jaunuolis tikino ėmęsis pertvarkų įstaigos viduje.

"Pakėlėme garso kolonėles taip, kad būtų sumažintas žemo dažnio garsų sklidimas. Pertvarkėme visą garso įrangą. Panašu, jog net ne muzika piktino kaimynus. Dar įrengiau garso izoliaciją, faktiškai reikėjo remontą atlikti. Aš problemai spręsti investavau pinigus, nors įstaiga dar tik yra atsidariusi, didelių pelnų nėra", – tikino M.Gvazdinskas.

Dirba trumpiau

Net nelaukęs sankcijų, M.Gvazdinskas pats nusprendė sutrumpinti baro darbo laiką.

"Tik penktadienių ir šeštadienių vakarais dirbame iki antros valandos nakties. Kitomis dienomis darbo laiką sutrumpinome iki vidurnakčio, nors licencija išduota alkoholio prekybai visą parą. Aš atsižvelgiau į kaimynų skundus. Nei penkių, nei dešimties minučių neviršijame darbo laiko", – patikino M.Gvazdinskas.

Tačiau verslininkas pripažino, kad kaimynų nepasitenkinimas baru nesibaigė.

"Bare buvome tik dviese su barmenu. Net muzika negrojo, tačiau atvažiavo policijos pareigūnai pagal gautą nusiskundimą. Manau, kad galima suprasti, kas čia vyksta. Nėra tokios problemos, kurią gyventojai nori įrodyti. Gatvėje yra daugybė namų, bet skundžiasi tik du namai. Net iš arčiau stovinčio daugiabučio nesulaukiame nusiskundimų", – tikino baro savininkas.

Vis dėlto jaunuolis pripažino, kad mąsto apie pasilinksminimo vietos iškėlimą į kitą Gargždų vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keturauksčio namo gyventojas

Keturauksčio namo gyventojas portretas
Tegul valdininkai ir baro savininkai, atsidaro naktini bara, prie savo gyvenamuju namu !! Ir iki antros ,trecios val. nakties , kol neuzsidaro ir neissiskirsto naktinio baro lankytojai, gales klausytis besistengiant užmigti, ar pazadintam is miego, prie baro rukanciu,stoviniuojanciu , surmuliuojanciu, sukaujaciu, besikekianciu, .... jaunimo keliamo šukavimo, triuksmo. Jei nakties metu, miegamajame rajone nesugeba uztikrinti aplinkiniams gyventojams ramybės, tai lai riboja darbo valandas .

Anonimas

Anonimas portretas
Korumpuoti valdininkai,stai kur problema

Gr

Gr portretas
Tapati babulencija viena atrodo ištisai skundžia..palikit ta barą ramybėj ir taip nėra Gargžduos kur nueit.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių