Gargždų parkas keičiasi neatpažįstamai

Gargžduose esantis Minijos slėnis keičia veidą ir tampa tikru traukos centru. Dar iki šio rudens planuojama pabaigti daug darbų – baigiami tiesti takai, įrengiamas apšvietimas, statomos poilsio ir sporto aikštelės.

Vietos, kurioje gargždiškiai leistų laisvalaikį ir galėtų rengti šventes, labai norėjo pati bendruomenė.

Gargždų bendruomenė dar prieš dešimtmetį rengė parko vystymo galimybių studiją.

Parko atnaujinimo darbai buvo suskirstyti į du etapus.

Buvo suplanuota atnaujinti parko takus, įrengti vaikų žaidimų aikštelę, sportui skirtą erdvę. Miestas norėjo amfiteatro savo renginiams.

Prieš keletą metų apsisprendus tvarkyti parką, pirmiausia teko išvalyti erdves nuo pavojų keliančių senų medžių, beverčių krūmų.

Į Minijos upės pakrantę buvo atvežta smėlio, atsirado suolai-gultai, dabar vietiniai gali mėgautis saule ir maudytis upėje.

Infrastruktūros įrengimo darbų konkursą laimėjo įmonė "Transjuda".

Perėjome ir apžiūrėjome visus atliktus darbus. Nuramino mus.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas apžiūrėjo vykdomus darbus ir teigė, kad rangovas žada juos atlikti laiku.

"Buvome susitikę su rangovu, nes turėjome nerimo dėl darbų atlikimo terminų. Tačiau perėjome ir apžiūrėjome visus atliktus darbus. Nuramino mus. Rangovai yra vietiniai ir tikrai rimti, nėra nuvylę. Todėl, žiūrėdami į akis, bandėme pajusti jų nuotaiką. Pasiryžimas yra", – patikino B.Markauskas.

Parke tiesiami Šeimos ir Istorijos takai su asfalto danga ir skaldyto granito trinkelių apvadu, išasfaltuotas takas, jungiantis Šeimos ir Kultūros takus vakarinėje parko dalyje šalia sporto įrenginių.

"Buvo klausimų dėl apšvietimo, lempų gaubtų. Bet tokių smulkių kliūčių dar gali pasitaikyti. Tačiau didžiausias rūpestis – pagrindiniai laiptai. Ten daug darbo. Polius reikia gaminti. Bet rangovas garantavo, kad bus sparčiai judama į priekį", – kalbėjo B.Markauskas.

Darbai turi būti baigti iki lapkričio pabaigos.

"Laiko dar yra, tik nerimaujame dėl orų. Kadangi dirba vietinis rangovas, tikimės, kad jie jaučia pareigą Gargždų žmonėms. Šio parko visi norėjo ir ilgai laukė. Panašu, kad viską turėtume spėti. Aišku, dar ateityje atskiru pirkimu reikės vieną taką sutvarkyti. Parkas bus panašus į parką, o ne į mišką", – džiaugėsi B.Markauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauk tokia valdžia

Lauk tokia valdžia  portretas
Lauk tokius projektus. Stop valdininkams vogti, kirti mūsų turta mūsų medžius. Stop betonui

Tai tragedija o ne parkas

Tai tragedija o ne parkas portretas
Medžiai iškirsti, vien betonas. Siaubas...

S.S.S.

S.S.S. portretas
įmonė savo asfalto negamina, todėl yra priklausoma nuo kitų malonės. Neparduos asfalto ir darbai užsitęs. Nes gaminančios asfaltą įmonės pirma gaminasi sau, o tik po to pardavimui. Kitas dalykas kur žiūri techninė priežiūra. Jau matosi brokas asfalto klojime. Pasirinktas per mažas klotuvas, ko pasekoje lieka tarpas iki bordiūro, kurį jau uždės tik rankiniu būdu. Jau bus automatiškai siūlė, pro kurią ankščiau ar vėliau pradės skverbtis vanduo ir šaltis pradės laužyti asfaltą. Kai galėjo tuo pačiu metu primetinėti asfaltą rankiniu būdu ir suvoluoti vienu metu, tada nebūtų jokios siūlės tik papildomai darbo. Bet turbūt Rangovams tas neįdomu. Vėliau tokios įmonės bankrutuoja ir garantijos nebėra.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių