Gargžduose – galvos skausmas dėl parko pavadinimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono politikams teks apsispręsti, ar Gargžduose gali likti sovietų armijai dedikuotas Pergalės parkas ir jį žymintis paminklinis akmuo, rašo „Lietuvos žinios“.

„Reikės politinio apsisprendimo, nes šis klausimas – jautrus. Skubotų sprendimų nesirengiame priimti, nes kelti tarptautinę įtampą būtų neprotinga. Kreipsimės į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją, tarsimės su specialistais. Tas Pergalės parkas buvo skirtas Gargždų išvadavimui nuo vokiečių kariuomenės įamžinti, bet puikiai žinome, kad Lietuvai tai nebuvo joks išvadavimas, o nauja okupacija. Tačiau šį klausimą reikės spręsti labai delikačiai“, – sakė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad minėtos teritorijos niekas nevadina Pergalės parku, be to, toks pavadinimas esą niekur neregistruotas. Siūloma parkui suteikti Jaunimo pavadinimą.

Parke esančiame granitiniame akmenyje, pastatytame ant betoninio stulpo, iškalta ir data: 1979. X. 13. Spėjama, kad taip įamžinta 35 metų sukaktis nuo dienos, kai sovietinė armija „išvadavo“ Gargždus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Urte

Urte portretas
Na kokia cia problema,jei norite,kad butu surista su jaunimu pavadinkite ,,Jaunystes parku,,Arba Ateities parku,iskarto tampa jaukiau.Tik kodel tiek metu nieko nedaret,negalima suprasti.

Specialistas

Specialistas portretas
Ta "pergalė" nieko gero nedavė - atėjo ruseliai ir sukniso visą Lietuvos reikalą. Tas niekam nedaeina. Visą rusų paveldą reikia naikint. Tik konservatoriai yra normalesni ir Lietuvą gerbia - Cirtautaitė, Kampas, Petrauskienė.

Anonimas

Anonimas portretas
koks skausmas pastatykite daugiau paminklų pasiektoms Lietuvos pergalėms arba Gargždams ir tas esamas paminklas nekris į akis o liks tik kaip istorijos dalis ir pavadinimo keisti nereikės ir nieko nepykdysite pastatykite paminklą "išvadavimo" pabaigai tik griaut ir mokat istorijos neištinsite nei nugriausite buvo ji tokia ir tiek
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių