Gargžduose už beveik 0,8 mln. eurų iškils nauja autobusų stotis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono valdžia apsisprendė už beveik 800 tūkst. eurų Gargžduose statyti naują autobusų stotį. Pasak rajono mero Broniaus Markausko, toks sprendimas priimtas po to, kai su senosios stoties bendrasavininkiu nepavyko sutarti dėl jos atnaujinimo.

„Tai bus visiškai nauja stotis, tačiau ji nebus didelė – ne tiek daug turime autobusų. Senoje stotyje turėtą akcijų dalį savivaldybė pardavė, nes su kitais akcininkais ilgai nepavyko sutarti, ką turėtume daryti su ta teritorija ir pačia autobusų stotimi“, – BNS sakė B. Markauskas.

Pasak jo, nauja stotis bus statoma šalia senosios, kurią dabartiniai jos savininkai ketina pertvarkyti į prekybos centrą.

„Kol mes dar nebuvome pasitraukę iš senosios stoties akcininkų, taip pat svarstėme galimybę jos atnaujinimui pritraukti investuotoją (kuris galėtų įrengti ir parduotuvę – BNS). Visgi buvo nutarta, kad šis procesas gali per ilgai užsitęsti, nes dalis akcijų priklausė ir privačiam kapitalui, su kuriuo buvo pakankamai sudėtinga susitarti“, – aiškino B. Markauskas.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

2020 metų pabaigoje savivaldybė už 222,8 tūkst. eurų aukcione pardavė 51,85 proc. įmonės „Stotis“, kuri valdo senąją autobusų stotį, akcijų. Jį laimėjo didžiausią kainą pasiūliusi įmonė „Plungupė“, iki tol  valdžiusi 46,48 proc. akcijų.

„Tikėjomės, kad naują stotį pavyks pastatyti už parduotas akcijas, aišku, gavosi brangiau, todėl dalį lėšų turės skirti ir pati savivaldybė iš savo biudžeto. Šiam projektui finansavimo negauname nei iš valstybės, nei iš Europos Sąjungos“, – teigė B. Markauskas.

Naują autobusų stotį statys bendrovė „Viremidos statyba“, su kuria rugpjūčio viduryje savivaldybės administracija pasirašė 777,4 tūkst. eurų vertės sutartį. Praėjusią savaitę ji skelbė, jog jau pradėti paruošiamieji statybos darbai, o naująją stotį ketinama atidaryti kitų metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Savivaldybė pardavinėjo stoties akcijas, galų gale ir savo dalį pardavė. Kodėl nebuvo pasirūpinta, kad akcininkai negalėtų keisti objekto paskirties?

S.S.S.

S.S.S. portretas
Stasy, gal nebegerk. Foto ir yra iš Gargždų, būtent objekto vietos.

>

> portretas
A vot Klaipedoje , savUUUvaldybe, paDanges skvereli,kur pries kara stovejo namai,"rekonstruoja" uz 11 000 000(vienuolika MILIJONU) !?Darbai stringa,"sakooo",kad "kinietisku medziagu" neiperka "milijonu mazai DAVE" ... !?Idomu,ka ,""skvero" rekonstrukcijos dYYYlu" sako prokurorai-stt-fntt-valstybes kontrole-miesto taryba-"vlastttt"... ??? P.S Ka sako zurnalistai !,ka galima PASTATYTI-PASTATO uz 11 000 000(vienuolika milijonu),Euru !!!????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių