Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvę uostamiestyje atidarys po metų

2016-11-09 15:31

Klaipėdiečiams dar teks palaukti, kol bus atidaryta prie Klaipėdos universiteto miestelio esanti gatvė. Ją planuojama suremontuoti, kai bus baigta Jūrinio slėnio mokslinių laboratorijų pastato statyba.

Laikas: palei Klaipėdos universitetą einanti gatvė uždaryta jau ketverius metus. Laikas: palei Klaipėdos universitetą einanti gatvė uždaryta jau ketverius metus.

Palei Klaipėdos universiteto miestelį einanti gatvė, į kurią anksčiau buvo galima įsukti iš Herkaus Manto gatvės, uždaryta prieš ketverius metus, kai startavo aikštės rekonstrukcija.

Iš pradžių įvaža į šią arteriją buvo užtverta tvora, vėliau ją pakeitė betoniniai stulpeliai ir grandinės.

Miestiečiai tikėjosi, kad, rekonstravus aikštę, gatvė bus atidaryta, tačiau viltys nepasiteisino. Užtvarai palikti, nes vyko verslo inkubatoriaus statyba.

Klaipėdos universiteto atstovai tada tvirtino, kad eismo apribojimai vairuotojams nepatogumų neturėtų sukelti. Atnaujintoje aikštėje uždrausta statyti automobilius, o Klaipėdos mokslo ir technologijų centrą galima pasiekti per kitą pusę.

Nors gatvė uždaryta jau ketverius metus, dalis vairuotojų tebenori į ją pasukti. Važiuojant iš šiaurinės miesto dalies centro link, Herkaus Manto gatvėje yra pažymėta juosta pasukti į kairę – būtent į šią gatvę. Dalis vairuotojų susipainioja, nori pasukti į kairę, bet jiems tenka apsisukti.

Klaipėdos universiteto Infrastruktūros priežiūros centro vedėjas Arvydas Gužauskas sakė, kad gatvę numatyta atidaryti kitų metų lapkritį, kai bus baigta Jūrinio slėnio mokslinių laboratorijų pastato statyba.

Pabrėžiama, kad eismas šia gatve trukdytų darbams. Čia dažnai statomos sunkiasvorės transporto priemonės.

Tačiau pasitaiko vairuotojų, kurie į šią gatvę įvažiuoja per kitą pusę ir palieka mašinas, nors stovi tą daryti draudžiantis ženklas. Klaipėdos universiteto atstovų teigimu, neretai taip elgiasi studentai, kurie nori kuo arčiau privažiuoti prie įstaigos.

Į pagalbą pasitelkiami policijos pareigūnai. Jie nuolat atvyksta į šią vietą ir baudžia kelių eismo taisykles pažeidžiančius vairuotojus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų