Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvės gimnastai sieks rekordo

2015-04-23 11:05

Kitą savaitę uostamiestyje vyks gatvės gimnastikos varžybos „Pajūrio taurė 2015“. Ištvermingiausi sporto entuziastai kviečiami išmėginti savo jėgas ir netgi tapti pritūpimų viena koja rekordo liudininkais.


 

Kitą savaitę uostamiestyje vyks gatvės gimnastikos varžybos „Pajūrio taurė 2015“. Ištvermingiausi sporto entuziastai kviečiami išmėginti savo jėgas ir netgi tapti pritūpimų viena koja rekordo liudininkais.

Populiaru visame pasaulyje

Į gatvės sporto varžybas bei pusdieniui į gamtą klaipėdiečiai kviečiami gegužės 2 d. 14 val.

Renginio metu gatvės gimnastas abiturientas Valentinas Zubė per 10 min. viena koja mėgins padaryti rekordiškai daug pritūpimų. Šiuo metu vaikino rekordas – 109 pritūpimai.

Kartą moksleivis Valentinas jau bandė siekti rekordo. Tačiau, anot varžybų organizatorių, atitikti pasaulinius normatyvus, kurių reikalavimai yra labai aukšti, – nelengva.

Pirmą kartą sporto renginys vyks naujojoje Girulių miško lauko gimnastikos aikštelėje (netoli Klaipėdos universitetinės ligoninės, Girulių miško dviračių take).

Renginio organizatorius Lietuvos daugkartinis rankų lenkimo čempionas ir Šilojų apylinkės seniūnaitis Aurimas Mockus pasakojo, esą būtina skatinti jaunuolius judėti.

„Kam gali nepatikti sportuojantis ir gražiai atrodantis jaunimas. O Klaipėdoje iš tiesų tokių yra nemažai. Aš taip pat jau nuo penkerių metų intensyviai užsiimu sportu ir visuomet šioje srityje siekiu lyderiauti“, – sakė seniūnaitis.

Mintis surengti varžybas kilo pasaulyje išpopuliarėjus gatvės gimnastikai.

„Norime padaryti atviras varžybas „Street Workout“, skirtas visiems gatvės sportu besidomintiems jaunuoliams. Pasaulyje tai labai populiari ir didelio susidomėjimo sulaukusi sporto šaka“, – tvirtino pašnekovas.

Įrengė aikštelę

A.Mockus jau kurį laiką ne tik žodžiais, bet ir darbais skatina jaunimo įsitraukimą į aktyvų laisvalaikį.

Mat jo iniciatyva praėjusių metų rudenį iškilo ne tik treniruokliai, bet ir nauja Girulių miške esanti gimnastikos aikštelė.

Tad pirmą kartą šios varžybos vyks būtent Girulių miške esančioje ir tam skirtoje sporto vietoje.

Vis dėlto, anot pašnekovo, aikštelės įrengimas pats savaime nieko nereiškia. Svarbiausia – kad čia jaunimas aktyviai ir noriai rinktųsi. Anot pašnekovo, matyti, kad poreikis – nemenkas.

„Informacija sklinda gana greitai ir žmonės atvažiuoja čia net iš tolimiausių Klaipėdos miesto rajonų, nes iki šiol uostamiestyje nieko panašaus nebuvo. Pritaikytų lauko treniruoklių gatvės gimnastams – tik vienas kitas“, – nurodė vyras.

Be to, ši vieta ir miško grynas oras – idealiai tinka sportui.

„Nors visi finansavimo klausimai krito ant mano pečių, bet geriausia padėka – jaunimo užsidegimas sportuoti. O planuose dar numatyta pastatyti krepšinio, dviračių stovus, įrenginius vaikams ir pan.“, – vardijo A.Mockus.

Varžybos vyks etapais

Varžybų „Pajūrio taurė 2015“ metu nugalėtojai trijose skirtingose rungtyse bus apdovanoti prizais.

Pirmasis ir pagrindinis etapas – laisvo stiliaus varžybos „Free Style“. Išrinkti 5–7 finalininkai varžysis dėl trijų prizinių vietų. Taip pat bus atliekami baziniai pratimai su svoriu ir be jo. Šiose kategorijose bus išrinkta po tris prizininkus.

„Numatytos trys pagrindinės grupės – laisvo stiliaus, čia sportininkai rodys tai, ką sugeba. Toliau – rungtys su svoriais ir be svorio. Kiekvienas galės pasirinkti sau tinkamą kategoriją pagal savo sugebėjimus“, – aiškino seniūnaitis.

Pagrindinė gatvės varžybų taurė bus skiriama laisvo stiliaus rungties nugalėtojui.

„Noriu paskatinti jaunimą mažiau laiko leisti prie kompiuterių. Anksčiau žmonės buvo aktyvesni. Mes neturėjome interneto, galimybių panirti į virtualų pasaulį, nes jo tiesiog nebuvo. O šiuo metu jis pagrobia be galo daug laiko. Tad labai lengva yra į jį įsitraukti, tačiau sunku išbristi“, – sakė A.Mockus.

Renginio organizatoriai kartu su dienraščiu „Klaipėda“, nuolat prisidedančiu prie jaunimo iniciatyvų, kviečia palaikyti entuziastus ir gegužės 2-ąją atvykti į rekordines gatvės sporto varžybas.

„Teigiame, kad esame sveikas, sportuojantis miestas, todėl kviečiu pateisinti šį šūkį ir padaryti varžybas tęstinėmis“, – užbaigė Lietuvos daugkartinis rankų lenkimo čempionas ir Šilojų apylinkės seniūnaitis A.Mockus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų