Pereiti į pagrindinį turinį

Gausioms šeimoms – paramos akcija

2014-12-02 09:09

Artėjant didžiosioms metų šventėms, klaipėdiečiai skatinami pasidalyti gerumu ir prisidėti prie prasidedančios tradicinės kalėdinės akcijos "Būk draugiškas daugiavaikei šeimai", kuri tęsis iki gruodžio 17-osios.

Gerumas: praėjusiais metais daugiavaikėms šeimoms surinkti daiktai buvo išdalyti specialaus renginio metu. Gerumas: praėjusiais metais daugiavaikėms šeimoms surinkti daiktai buvo išdalyti specialaus renginio metu.

Artėjant didžiosioms metų šventėms, klaipėdiečiai skatinami pasidalyti gerumu ir prisidėti prie prasidedančios tradicinės kalėdinės akcijos "Būk draugiškas daugiavaikei šeimai", kuri tęsis iki gruodžio 17-osios.

Tampa vis sąmoningesni

Įkvepiančią bei šiluma spinduliuojančią iniciatyvą šeštus metus globoja Inga Grubliauskienė. Klaipėdiečius dalytis gerumu su daugiavaikėmis šeimomis kviečia ir dienraštis "Klaipėda", kuris šios akcijos partneriu yra jau penktą kartą.

Kaip teigė I.Grubliauskienė, šio projekto tikslas – pabandyti pakeisti visuomenės požiūrį į daugiavaikes šeimas ir padėti joms pagerinti materialinę padėtį.

"Norime parodyti, kad daug atžalų auginantys tėveliai nėra asocialūs. Tai – tiesiog žmonės, kuriems šiek tiek sunkiau finansiškai. Nupirkti batukus žiemai vienam vaikui yra vienos išlaidos, o penkiems mažiesiems apavas kainuoja tikrai daug. Ir tai tik vienas iš pavyzdžių. Klaipėdiečius skatiname daiktus, kurių buityje nebenaudoja ar naudoja labai retai, atiduoti šeimoms, kurioms jų reikia labiau", – teigė akcijos iniciatorė.

I.Grubliauskienė pastebėjo, kad kiekvienais metais klaipėdiečiai tampa vis sąmoningesni. Pašnekovė akcentavo, kad žmonės, suprasdami, kad ir patys bet kada gali pakliūti į bėdą, noriai pagelbėja ir kitiems – ne tik daugiavaikėms šeimoms, bet ir sergantiems ar kitų negandų kamuojamiems žmonėms.

Netinkamos paramos nebūna

Akcijos globėjos teigimu, kaip ir ankstesniais metais, šį kartą daugiavaikėms šeimoms labai reikia šiltų žieminių batų, storesnių rūbelių, vežimėlių, žiemos pramogų inventoriaus.

"Tačiau daug atžalų auginantys tėvai tikrai nėra išlepę. Savo kasdienėje aplinkoje jiems reikia įvairių daiktų ir visus juos žmonės panaudoja. Pastebėjome, kad, pavyzdžiui, praėjusiais metais buvo sunešta labai daug saldumynų, knygų, smulkių dovanėlių mažiesiems. Nėra prastos ar netinkamos dovanos", – tikino I.Grubliauskienė.

Praėjusiais metais akcijos "Būk draugiškas daugiavaikei šeimai" metu buvo siekiama rasti rėmėjų, kurie padovanotų ar padėtų įsigyti autobusiuką, kurio labai reikėjo Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui. Padovanotus baldus ar buitinę techniką nuvežti šeimoms tapdavo keblu, todėl tokia transporto priemonė įstaigai buvo itin reikalinga.

Autobusiukas, padedant Editai Mildažytei, buvo įsigytas kitos – Užgavėnių šiupinio akcijos metu.

Rėmė gausiai

Dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovė Monika Saltonė pabrėžė, kad praėjusios "Būk draugiškas gausiai šeimai" akcijos pasižymėjo ypatinga šiluma.

"Gyventojai dosniai dalijosi ne tik buitine technika, baldais, avalyne, saldumynais, bet ir nešė savo rankomis pasiūtų ar numegztų drabužėlių, žaislų", – prisiminė M.Saltonė.

Visi klaipėdiečių sunešti daiktai bus nugabenti į Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrą, o ten prieš Kalėdas išdalyti gausioms ir sunkiau besiverčiančioms uostamiesčio šeimoms.

Informacija

Dovanų iki gruodžio 17 d. laukiama "Klaipėdos" redakcijoje, įsikūrusioje Naujojo Sodo g. 1A, "K centre". Darbo laikas – 8–16 val. Pietų pertrauka – nuo 13 iki 14 val. Norintieji atvežti didesnių daiktų pirmiausia turėtų kreiptis telefonu (8 46) 397 750.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų