Pereiti į pagrindinį turinį

Gedulo ir vilties dieną – eisena ir koncertas

2012-06-13 17:57
Gedulo ir vilties dieną – eisena ir koncertas
Gedulo ir vilties dieną – eisena ir koncertas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Birželio 14-ąją – Vilties ir gedulo dieną – Klaipėdoje bus paminėtos tremčių ir politinio kalinimo aukos, skambės patriotinė muzika.

Jau tapo tradicija, kad šiai reikšmingai datai skirtus renginius organizuoja ne miesto savivaldybės darbuotojai, o Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, jiems talkina Žvejų rūmų meno kolektyvai.

Ketvirtadienį 16 valandą iš Liepų gatvės pradžios pajudės eisena, kurioje žygiuos Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos nariai, šauliai, choro „Atminties gaida“ dainininkai, Karinių jūrų pajėgų orkestras ir visi patriotiškai nusiteikę klaipėdiečiai.

16.20 val. prie „Kančios“ paminklo greta S.Daukanto gatvės vyks tremties pradžios paminėjimas. Jo metu I.Simonaitytės mokyklos mokiniai deklamuos eiles.

18 val. Kristaus Karaliaus bažnyčioje (Bokštų g. 10) už pokariu mirusius tremtyje bei kalėjimuose bus aukojamos šventos mišios.

19 val. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje (Šaulių g. 36) vyks Gedulo ir vilties dienai skirtas koncertas. Žvejų rūmų kamerinis choras „Kantare“ dainuos tremtinių dainas. Įėjimas laisvas. Klaipėdiečiai kviečiami dalyvauti atmintinos dienos renginiuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų