Gedulo ir vilties dieną minėsime kitur

Gedulo ir vilties dieną klaipėdiečiai minės kiek kitaip. Ilgiau, nei planuota, užsitęsė skvero prie "Tautos kančios" paminklo rekonstrukcija, ją ketinama baigti rudens pradžioje.

Uostamiesčio žmonės buvo įpratę birželio 14-osios pavakare stebėti arba dalyvauti eitynėse nuo Liepų gatvės iki S.Daukanto gatvėje esančio skvero, kuriame įamžintas tremtinų ir politinių kalinių atminimas.

Šiemet šiame skvere pluša darbininkai, jie turėjo atnaujinti šią vietą. Darbus atliekančios bendrovės "Kavesta" generalinis direktorius Dionizas Liatukas atviravo, kad projektas labai sudėtingas.

Kasant žemę darbus stebėjo ir neretai stabdė archeologai, prižiūrintys, kad nebūtų suardytos praeitį menančios vertybės. Tiesa, kol kas nieko ypatingo, pasak D.Liatuko, jiems aptikti nepavyko.

"Planavome daug greičiau finišuoti, bet taip, kaip norime, nepavyksta. Žemės darbus jau baigėme, bet yra kitų niuansų, neleidžiančių paskubėti. Skvere atsiras granitinės plokštės, kiekvienoje jų – užrašai, bus išbraižytas žemėlapis su nurodytomis trėmimo vietomis, kiekvieną jų žymės lemputės. Visa tai reikia suderinti su architektu ir projekto vadovu. Būtent dabar deriname užrašo ypatybes. Tik po to galėsime užsakyti plokštes. Vieta labai jautri, reikia pabandyti atvežti bent vieną pagamintą plokštę atvežti", – paaiškino D.Liatukas.

Jeigu šią savaitę pavyks baigti suderinti plokščių vaizdo detales, po to du mėnesius gamykla jas gamins ir dar porą savaičių ar net mėnesį konteineriais gabens į Klaipėdą.

Kiekviena plokštė yra skirtingų matmenų. Todėl šiomis dienomis skvere išpylę skaldą darbininkai ne mažiau kaip porai mėnesių sustabdys darbus.

Iki šiol šioje vietoje buvę atminimo ženklai išliks ir po rekonstrukcijos, jie įkomponuoti į skvero visumą.

Projektuotojams ir darbininkams pavyko išsaugoti senuosius skvere augančius medžius.

Kalbėdamas apie galimą darbų pabaigą, bendrovės vadovas minėjo, jo manymu, realiausią laiką – rugsėjo galą.

Birželio 14 d.18 val. Gedulo ir vilties dienai skirtas minėjimas bei koncertas vyks Parko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės (Šaulių g. 36).


Šiame straipsnyje: skverasGedulo ir vilties diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrys

Audrys portretas
Audrystai kad derinome derinome is Ukrainos, bet kaina kinietiska lengvesne .... paziuresime kaip laikys

chi chi

chi chi portretas
kaip čia nenušniojo visko plikai ir neišasfaltavo?

Anonimas

Anonimas portretas
o tai kas trukdė plokštes užsakyt prieš pusmetį? Kokie dar čia derinimai su architektų rangos darbų pabaigoje? jau senai turėjo būt parengtas darbo projektas ir pagal jį vykdoma ranga. Kas atlieka techninę priežiūra?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių