Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbėtojai pradėjo darbą

2009-06-03 23:59
Sezonas: uostamiesčio gelbėtojai darbą pradėjo savaitgalį. Vakar jų pajėgos buvo sustiprintos.
Sezonas: uostamiesčio gelbėtojai darbą pradėjo savaitgalį. Vakar jų pajėgos buvo sustiprintos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio gelbėtojai sezoną pradėjo niūriomis nuotaikomis – miesto valdžia jiems grasina dar kartą apkarpyti finansavimą.

Sumažino finansavimą

Šiemet Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai skirta 10 proc. mažiau lėšų nei pernai – 769 tūkst. 900 litų. Šie pinigai paskirstomi gelbėtojų darbo užmokesčiui, komunaliniams mokesčiams, už juos perkami medikamentai, apmokamos transporto išlaidos, technikos ir pastatų remontas, kvalifikacijos kėlimo kursai.

Praėjusiais metais Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos biudžetas siekė 1,2 mln. litų.

„Pinigų reikėtų daugiau. Gelbėtojams reikėtų didesnių atlyginimų. Juk jie atsakingi už žmonių gyvybes. Nors lėšų skirta mažiau, stengsimės išsilaikyti. Dirbsime kaip pernai. Dabar visi vargsta“, – komentavo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas.

Dar 300 tūkst. litų finansavimas uostamiesčio gelbėtojams gali būti sumažintas dėl nesurenkamo miesto biudžeto. V.Urbonas neslėpė, kad tuomet tektų atsisakyti dalies gelbėtojų ir palikti mažiau intensyvius pliažų ruožus be priežiūros. Apie tai poilsiautojai būtų informuojami specialiose stenduose: „Pliažas nesaugomas“.

Lįsti į jūrą nesiryžta

Centrinėje gelbėjimo stotyje gelbėtojai dirbo jau savaitgalį. Užvakar ir vakar Antrosios Melnragės stotyje pajėgos buvo sustiprintos, o į Smiltynę gabenami laikini postai.

„Didelio žmonių judėjimo nėra. Maudytis poilsiautojai ryžtasi retas, nes šaltas vanduo. Žmonės atvažiuoja tik mėgautis saulės voniomis. Stebime, ir viskas“, – pasakojo V.Urbonas.

Vasarą uostamiesčio paplūdimiuose planuojama įdarbinti 80 gelbėtojų, kurie saugumą užtikrins 8 kilometrų pajūrio ruože. Jie budės nuo 9 iki 21 valandos.

Pajūryje – mokamas stovėjimas

Nuo birželio 1-osios Klaipėdoje apmokestintas ir automobilių stovėjimas pajūryje. Anksčiau mokestis buvo renkamas tik keturiose aikštelėse.

Šiemet pradėjo veikti dar aštuoni stovos skaitikliai Pirmosios Melnragės aikštelėse ir keliose gatvėse.

Kaip ir anksčiau automobilių stovėjimas pajūrio zonoje kainuos 1 litą už dvi valandas. Mokestis bus renkamas visomis savaitės dienomis nuo 10 iki 20 valandos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų