Gelbėtojams pajūryje – nudistų ir gėjų dėmesys

Atokesnius paplūdimius mėgstantys poilsiautojai stebisi, kodėl Smiltynėje neveikia gelbėtojų postas, esantis netoli nudistų, vyrų ir bendrojo pliažo.

Budi pagal situaciją

Viena klaipėdietė pasakojo, kad nuolat lankosi bendrajame Smiltynės paplūdimyje, nes nori išvengti didelės masės poilsiautojų.

Ties pastarojo ir nudistų pliažo riba įrengtas gelbėtojų postas.

"Nė karto nemačiau, kad jame dirbtų gelbėtojai. Būdelė visada uždaryta. Nėra iškabinta net vėliavos, kuri parodytų, ar saugu maudytis. Įdomu, kodėl taip yra", – svarstė moteris.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki tvirtino, kad postas uždarytas ne visada. Esą gelbėtojai jame budi pagal situaciją.

"Šis ruožas nėra populiarus tarp poilsiautojų. Nuo Naujosios perkėlos jis nutolęs 2, nuo Senosios – 3 km. Kadangi susisiekimas prastas, paprastai čia būna mažai žmonių. Todėl gelbėtojai ir nedirba nuolat. Šiame poste jie budi, kai yra audringa jūra, pliaže būna daug žmonių", – teigė A.Siakki.

Prižiūri patruliuojantis gelbėtojas

Pasak vyriausiojo specialisto, būna tokių dienų, kai postas atidaromas vidudienį, prisirinkus poilsiautojų, o 16 val. vėl uždaromas, nes pliažas lieka tuščias.

"Paskirstome pajėgas. Jei tik yra daugiau žmonių, postas atidaromas. Šiaip į Smiltynę persikelia visada mažiau poilsiautojų, o juolab taip toli. Tarp Pirmosios ir

Antrosios Melnragių taip pat yra pliažo ruožas, kuris nuolat tuščias", – pasakojo A.Siakki.

Pasak jo, kai nėra daug žmonių ir jūra neaudringa, šį ruožą prižiūri gelbėtojai, dirbantys artimiausiame poste, taip pat pliaže patruliuojantis gelbėtojas.

A.Siakki pabrėžė, kad pastaraisiais metais šioje paplūdimio teritorijoje nėra buvę nelaimių, esą čia seklu.

"Jei įvyktų nelaimė, spėtume atvažiuoti. Be to, visada patruliuoja gelbėtojas", – pabrėžė specialistas. Jis poilsiautojams patarė nuolat atkreipti dėmesį, ar ant gelbėtojų būdelės kabo dviejų spalvų – raudonos ir geltonos – vėliava. Tai parodo, kad pliažą saugo gelbėtojai.

Nuogaliai kvietė kavos

Anksčiau gelbėtojais dirbę klaipėdiečiai yra pasakoję, kad šiame poste dirbti sudėtinga. Šalia jo veikia nudistų pliažas, o už šio – vyrų.

Poste dirbantys gelbėtojai – tiek vaikinai, tiek merginos – sulaukdavo nemalonaus dėmesio iš kai kurių nuogalių.

"Nesakau, kad jie darydavo kažką bloga, bet būdavo labai nemalonu. Prieina nuogas vyras ir kviečia vakare kavos. Nuogi vyrai kviesdavo kavos ir merginas, dirbančias gelbėtojomis. Nejauku, kai pliaže mažai žmonių", – prisiminė buvęs gelbėtojas.

A.Siakki pabrėžė, kad nemalonus dėmesys nėra priežastis, kodėl šiame poste nuolat nebudi gelbėtojai. Giruliuose taip pat yra nudistų paplūdimys – ten postas veikia visą laiką.

"Paprasčiausiai šiame paplūdimio ruože yra mažai žmonių", – tvirtino vyriausiasis specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lolo

lolo portretas
o man kaip tik patinka kad ten tustoka ir nera tu ikyriu gelbetoju, krapstanciu is vandens. Niekur nemaciau ikyresniu gelbetoju kaip klaipedoje.

Polsiautojas

Polsiautojas portretas
Ateina 6 max zmones, ten arba ten ateina pagerti arba suni pavedzioti

dsddde

dsddde portretas
Nerasykit nesamoniu.Kaip visada randa kaip pasiteisinti.Zmoniu ten ir melnarages nudistu papludimyje ir smiltynes tikrai yra.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių