Geros žinios: persikelti į Kuršių neriją netrukus bus paprasčiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos skelbia, kad bus supaprastinta bilieto kainos kompensavimu besinaudojančių moksleivių persikėlimo per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos tvarka. 

Neturintys asmens tapatybės dokumento galės pateikti moksleivio pažymėjimą. Papildomas sistemos funkcionalumas pradės veikti nuo  vasario 3 dienos.

Nuo sausio 27 d. 10 val. ryto keliantis per Kuršių marias, visiems asmenims, turintiems teisę į bilieto kainos kompensavimą, prieš įeinant (įvažiuojant) į bendrovės „Smiltynės perkėla“ keltą, reikės pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą ir nebereikės išsiimti „fizinių“ leidimų.  

Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, įstatymo nuostatos dėl teisės gauti kompensaciją už perkėlimą per Kuršių marias išliko tokios pačios. Kelių direkcijos ir bendrovės „Smiltynės perkėla“ taikydamos naujas technologijas automatizavo kompensavimo procesą ir  asmenims, kurie keliasi, nebereikės išsiimti leidimų.

„Atnaujinus sistemą, bendrovė teiks pagalbą keleiviams naudojantis nauja sistema. Prašome keleivių kantrybės pereinamuoju laikotarpiu. Tikimės, kad įdiegti technologiniai patobulinimai ilgainiui suteiks daugiau komforto keleiviams“, – kalbėjo „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Moksleivių, kurie yra Kuršių nerijos gyventojai, tėvai, globėjai, norintys, kad jų vaikai naudotųsi bilieto kainos persikėlimo per Kuršių marias kompensavimu pateikus moksleivio pažymėjimą, Kelių direkcijai turės pateikti nustatytos formos prašymą ir moksleivio pažymėjimo kopiją, kad būtų įtraukti į elektroninį sąrašą. Kelių direkcija moksleivius į sąrašą įtrauks per 3 darbo dienas nuo dokumentų gavimo. Moksleiviai, kurie yra Kuršių nerijos gyventojai, galės būti keliami ir pateikus asmens tapatybės dokumentą. Vaikai iki 7 metų amžiaus keliami nemokamai.

Keleiviai, turintys teisę į kompensuojamą perkėlimą, prieš keliantis keltu, asmens tapatybės dokumentą turės nuskanuoti praeidami pro vartelius arba pateikti kasoje. Transporto priemonių valstybiniai numeriai bus nuskaitomi automatiniu būdu elektroninėmis priemonėmis arba pateikus transporto priemonės registracijos liudijimą kasoje.

Atvejais, kai nėra galimybės automatiniu būdu informacijos patikrinti duomenų registruose, keleiviai galės įprasta tvarka įsigyti bilietą kasoje, kurį spaudu ir parašu patvirtins bendrovės „Smiltynės perkėla“ atstovas. Tuomet keleivis turės kreiptis į Kelių direkciją dėl bilieto kainos kompensavimo. Kelių direkcija, gavusi nurodytus dokumentus, ne vėliau kaip per 14 darbo dienų patikrins gautų duomenų teisingumą ir įpareigos „Smiltynės perkėlą“, gavus bilieto originalą, asmeniui kompensuoti transporto priemonės ar keleivio bilieto kainą. Tais atvejais, kai keleiviai neturės su savimi asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, bet turi teisę į kompensavimą, gali kreiptis analogiška tvarka.

Kelių direkcija primena, kad transporto priemonei persikėlimo per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos bilieto kaina yra kompensuojama tik tada, kai savininkas ar valdytojas (įrašytas transporto priemonės registracijos liudijime) yra gyventojas, kurio deklaruota gyvenamoji vieta yra Kuršių nerijoje arba juridinis asmuo, turintis deklaruotą buveinę Kuršių nerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

petras

petras portretas
vakar isbandziau sistemos paprastuma-10min.blaskiausi tarp kasu,,,pakibo kompiuteriai...geras kapitonas pasitaike,manes lauke 5 min.kasbus vasara galime tik numanyti...eiles iki pieno kombinato...

Neringiškis

Neringiškis portretas
Sena sistema veikė netobulai, bet savo funkciją atliko. Dabar tai nežinau, supaprastino sistemą be reikalo. Neringiškiui naudos nematau. Panaikino nepatogumą vieną - nebereiks varyti į savivaldybę ar smiltynės perkėlos administraciją atsiimti kasmetinio leidimo. Smiltynės perkėla čiuju nebeleis lėšų leidimams išduoti. Jei po šito dar liks toks dalykas kaip "eilė su leidimais" tai jaučiu jei darbuotojai turės mobilius lengvatos tikrinimo prietaisus, tai jau užtruks daugiau laiko kol išsiaiškins kuris vairuotojas turi teisę stovėtit toje eilėje, o kuris tiesiog bando sugudraut, užlysdamas į eilę už posto. Kam taisyti sistemą, kuri ir taip nebuvo sulūžusi?

Gyventonui

Gyventonui portretas
Nuo tupumo vaistu nera.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių