Gerumo banga jau ritasi

Akcija "Mano miestas – mano šeima" sulaukia vis daugiau bendražygių. Žmonės jau paaukojo kelias dešimtis naudingų daiktų, kurie prieš Kalėdas iškeliaus į kukliai gyvenančių klaipėdiečių namus.

Prieš savaitę dienraščio "Klaipėda" pristatyta socialinė akcija, kurią organizuoja viešoji įstaiga "Ekovalstybė" talkinant kompanijai "Memelex", kitiems rėmėjams bei Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybai (VTAT), sulaukė nuoširdaus dėmesio ne tik pajūryje. Dovanas registruoti suskubo ir vilniečiai, Kauno rajono, Ukmergės gyventojai. "Vienas šiaulietis, planuojantis imtis verslo uostamiestyje, pranešė, kad atiduotų net 50 naujų patalynės komplektų. Išties gražus startas pajūryje!", – džiaugėsi "Ekovalstybės" projektų organizatorė Rūta Viršilienė.

Dovanojamus baldus, buitinę techniką paimti iš namų bei pristatyti šeimoms yra pažadėjusi "Povilo perkraustymo kompanija", tačiau akcijos rengėjams skambinantys žmonės iš įvairių miestų ir patys siūlo savo pagalbą pervežant didesnius daiktus.

Akcijai jau paaukota elektros prietaisų, kompiuteris su monitoriumi, spausdintuvas, šaldytuvas, televizorius, skalbyklė, fotoaparatas, įvairių baldų, kitų daiktų. Mažiesiems džiaugsmo suteiks sūpynės, kalnas pliušinių žaislų.

Klaipėdos VTAT vyriausioji specialistė Eglė Gudonytė pabrėžė, kad dovanų paskirstymui atsakingai ruošiamasi. "Akcija orientuota į tvarkingas, tačiau nepasiturinčiai gyvenančias šeimas. Jau kreipėmės į mokyklas prašydami, kad pedagogai mums padėtų atrinkti tuos, kurie ypač laukia bent mažo kalėdinio stebuklo. Tikimės, kad žmonių dosnumas padės pradžiuginti visus, kurie atsidurs mūsų sąraše", – kalbėjo E.Gudonytė.

Registruoti stambesnes dovanas, pavyzdžiui, naudotą buitinę techniką, baldus galima trimis būdais: "Klaipėdos" interneto svetainėje www.kl.lt, VšĮ "Ekovalstybė" interneto svetainėje www.ekovalstybe.lt bei Klaipėdos VTAT telefonu 8 46 412 283. Norint, kad daiktai šeimas pradžiugintų dar iki didžiųjų žiemos švenčių, reikėtų rasti laiko nesudėtingai procedūrai iki gruodžio 20-osios.

Registruoti žaislų, mokyklinių priemonių, knygų ar kitų nedidelių daiktų nereikia nei telefonu, nei internetu – žaismingai supakavus juos galima atnešti tiesiai į "Klaipėdos" biurą "K Centre".

Akciją "Mano miestas – mano šeima" prieš Naujuosius vainikuos atlikėjo Mino ir jo draugų koncertas Teatro aikštėje.


Šiame straipsnyje: Mano miestas – mano šeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

viktorija

viktorija portretas
Saunuole ta musu Rutele.Rupinasi ne tik savo grazia seimynele,bet kad ir aplinkiniams nieko netruktu.Kad daugiau tokiu zmogeliuku.Kurybines tau sekmes,Rutele.

nezinomoji

nezinomoji portretas
musu miestui labai reikalingos tokios akcijos.labai aciu projekto vadovei Rutelei.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių