Gigantas Klaipėdą paliko paryčiais

Ankstyvą pirmadienio rytą iš Klaipėdos uosto pajudėjo įspūdingo dydžio negabaritinis krovinys. Dėl to buvo kelioms valandoms stabdomas eismas, o Jokūbave ir Salantuose atjungta elektra.

Neįprasto dydžio krovinys – tai dujų turbinos, kurias užsakė Baltarusijos šilumos tinklų bendrovė.

Turbinos buvo atplukdytos laivu iš Švedijoje esančios "Siemens" gamyklos ir iškrautos "Klaipėdos Smeltės" teritorijoje. Dujinės turbinos, kurios sveria po 162 t., galingais sunkvežimiais gabenamos į Minską.

Kiekvienos turbinos ilgis 21 m, plotis – beveik 4,6 m, o aukštis daugiau nei penki metrai.

Krovinys gabenamas dviem sunkvežimiais. Vienos transporto priemonės ilgis yra 47 m. Bendras aukštis su vilkiku siekia apie 6,38 m. Sunkvežimio priekaba, kurioje bus gabenamos turbinos, turi 18 ašių. Bus ir stumiantis vilkikas su trimis ašimis. Specialias transporto priemones iš Čekijos užsakė kompanija "CIS-Cargo GmbH", kuri ir organizuoja krovinio pervežimą.

Krovinys pirmadienio rytą buvo išgabentas per Kalnupės gatvę į Jūrininkų prospektą ir Šilutės plentu išvažiavo iš miesto. Toliau sunkvežimiai patraukė link Palangos iki Šiaulių, Panevėžio ir Ignalinos.

Pasak "CIS-Cargo GmbH" padalinio Klaipėdoje vadovės Violetos Vlasovienės, neįprasto krovinio gabenimas per Klaipėdos miestą nesukėlė problemų. "Turbinas vežė apie pusę penkių ryto, todėl automobilių beveik nebuvo", – teigė V.Vlasovienė.

Dėl neįprasto krovinio teks laikinai užtverti kai kuriuos kelius, išmontuoti kelio ženklus, kai kuriuose miestuose bus atjungta elektra, o vietomis jau praplėsti keliai.

Įvažiuojant į Šilutės plentą, sunkvežimiai turėjo judėti prieš eismą.

Zarasų rajone penkis kilometrus krovinį teks gabenti atbuline eiga. Per Lietuvą krovinys keliaus tris keturias dienas, o Baltarusijoje Minsko centre dėl krovinio bus atjungti troleibuso laidai ir stabdomas eismas.

Turbinos gabenamos maždaug 20 km per val. greičiu.


Dujų turbinos duomenys

Ilgis – 20,80 m.,

plotis – 4,60 m.,

aukštis – 5,38 m.,

svoris – 162 t.


Šiame straipsnyje: dujų turbina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
Idomu,ar savivaldybes i keliu fonda gauna kazkoki tai mokesti uz tu gigantu gabenima,juk jie sitaip gadina ir siaip jau nekokius musu kelius?

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
o jei gauna,tai visuomene turetu buti informuota kiek litu ir i kieno saskaitas pervesta.Manau,tai butu teisinga.O gal tai daroma veltui?
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių