Pereiti į pagrindinį turinį

Gimnazistai negailėjo kraujo

2009-01-17 09:00
Gimnazistai negailėjo kraujo
Gimnazistai negailėjo kraujo / Vytauto Liaudanskio nuotr. Misija: Algirdas Savickas ir Agnė Kavaliauskaitė neabejojo, ar verta aukoti kraujo.

Pilnametystės sulaukę Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai antrus metus savanoriškai tapo kraujo donorais.

Noriai pasišovusieji kraujo duoti dvyliktokai tai padaryti galėjo ne visi. Pasiligoję, mažiau nei 50 kg sveriantys ar anksčiau nei prieš pusmetį pasidarę tatuiruotę kilnios misijos atlikti negalėjo.

Donorais pasisiūlė būti apie pusšimtis dvyliktokų. Savanoriai gavo po stiklinę sulčių, šokolado plytelę, vaflių bei knygą. Kraujo davė ir keli mokyklos darbuotojai.

Medikės mokiniams patarė kuo daugiau gerti skysčių ir tikino, kad kraujo donorystė sveikiems žmonėms nekenkia, o kai kurios moterys po šios procedūros jaučiasi net geriau.

Gimnazijoje dirbanti visuomenės sveikatos specialistė Gražina Povilaitienė džiaugėsi, kad mokiniai buvo aktyvūs. Tik vienas kitas paklausė, ką gaus už 450 ml paaukoto kraujo.

Vakar per pusdienį kraujo davė 19 mokinių, mokyklos medikė bei du mokytojai. Klaipėdos kraujo donorystės centro darbuotojos iš mokyklos išsinešė 10 l 350 ml savanorių kraujo.

Pernai Vytauto Didžiojo gimnazijoje kraujo donorystės akcija taip pat vyko sausio 16 d. Tada paaukota apie 14 l kraujo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų