Pereiti į pagrindinį turinį

Ginkluotam studentui vietoj studijų – kalėjimas

2010-12-10 05:01
Padariniai: M.Žemgulys nesitikėjo, kad praėjusios vasaros nuotykis pakeis jo gyvenimą.
Padariniai: M.Žemgulys nesitikėjo, kad praėjusios vasaros nuotykis pakeis jo gyvenimą. / Vytauto Petriko nuotr.

Kauno technologijos universiteto studentas nuteistas už sunkų žmogaus sveikatos sutrikdymą ir teismo sprendimu turės kalėti septynerius metus.

Pernai liepos 19-ąją paryčiais Gargžduose keturi jauni vyrai po miesto šventės pernakt linksminosi kaip mokėjo: lenkė rankas, kalbėjo, girtavo.

Jų pažintis tęsėsi dar nuo mokyklos laikų, kai vaikinai ne tik kartu mokėsi, bet ir gyveno tame pačiame bendrabutyje.

Nakties įvykiai vystėsi prie banko pastato, tad vėliau, kai pareigūnams teko aiškintis, kas ir ką darė, užteko peržiūrėti vaizdo kamerų užfiksuotus įrašus.

Kai alkoholio koncentracija kraujyje pasiekė aukštą lygį, vyrai kažko susipyko. Kadangi jėgos buvo apylygės, abi konfliktuojančios pusės suskubo ieškoti pastiprinimo.

Vieni nubėgo pasikviesti į talką draugo, kiti – į mašiną pasiimti ginklo.

Kaip ir reikėjo tikėtis, laimėjo tie, kurie turėjo ginklą.

Vaizdo kamerų užfiksuoti vaizdai byloja, kad trys vyrai puolė du, bet šie pradėjo šaudyti ir gainiotis priešininkus. Paviję kiekvieną jų vertė ant žemės, mušė kumščiais, spardė ir iš arti šaudė į gulinčiuosius.

Nors ginklas buvo užtaisytas šaudyti mažo kalibro šoviniais, juo švaistęsis 23 metų Modestas Žemgulys suvokė, kad taikydamas iš arti gali pavojingai sužeisti auką.

Tik vienas iš trijų nukentėjusiųjų patyrė nesunkių sužalojimų. Jam šoviniai nubrozdino krūtinę.

Sunkiausiai sužeistas vaikinas, kuriam taikyta tiesiai į galvą.

Jis sužalojimo padarinius tikriausiai jaus visą likusį gyvenimą. Kulkos kliudė smegenis. Net teismo posėdžių metu, praėjus pusantrų metų nuo sužeidimo, vaikinas alpo teismo salėje. Jam sunkiai sutrikdyta sveikata.

M.Žemgulys buvo kaltinamas pasikėsinimu nužudyti. Klaipėdos apygardos teismas perkvalifikavo jo veiksmus ir skyrė bausmę už sunkų sužeidimą. Studijas Kauno technologijos universitete jam teks atidėti 7 metams.

Sunkiausius sužalojimus patyrusiam vaikinui kaltininkas turės atlyginti 100 tūkst. litų neturtinę žalą. Lengviau sužeisto jaunuolio patirta neturtinė žala įvertinta 40 tūkst. litų, o mažiausiai nukentėjusio gargždiškio – 5 tūkst. litų.

Be to, M.Žemgulys turės padengti nukentėjusiųjų gydymo išlaidas, kurios sudaro daugiau nei 16 tūkst. litų.

M.Žemgulio bičiulis Arūnas Vitkus, mokslus kremtantis užsienyje, 10 parų už muštynes jau atsėdėjo iki paskelbiant teismo nuosprendį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų