Uostamiestyje girtų vairuotojų nemažėja

Kelių policijos pareigūnai kiekvieną savaitgalį ir dažną darbo dieną keliuose bei gatvėse rengia vairuotojų patikrinimus, siekdami, kad eismas būtų saugus. Nepaisant to, girtų vairuotojų nemažėja.

Sunkiai sekėsi susikalbėti

Šeštadienį prieš 21 val. kelyje iš Priekulės į Klaipėdą, netoli posūkio į pietinę uostamiesčio pusę, stovėjo policijos automobilis su įjungtais švyturėliais. Dvi jaunos pareigūnės bandė iš ant pakelės griovio šlaite pakibusio automobilio išvilioti girtutėlį vairuotoją.

Nuo kelio nuvažiavusį "Toyota Avensis" pastebėjo pora jaunuolių. Netrukus prie šios mašinos sustojo dar vienas automobilis. Žmonės baiminosi, ar vairuotojui nereikia pagalbos.

Automobilyje sėdėjęs vairuotojas miegojo, o, išgirdęs beldimą į langą, vangiai pakeldavo galvą ir nevalstybine kalba paminėdavo tolimesnės kelionės kryptį.

Netrukus į šią vietą atvažiavo policijos mikroautobusas. Dvi pareigūnės bandė pabudinti brandaus amžiaus vairuotoją.

Budinamas jis vis bandydavo kažką sakyti, bet durų nedarė. Mojo ranka, galima buvo nuspėti, kad liepia pareigūnėms kažkur eiti.

Po labai ilgo įkalbinėjimo galiausiai vyras atidarė automobilio dureles, bet išlipti ir toliau neketino.

Policininkė tiesė jam ranką, norėdama padėti išlipti, vyras ją bučiavo ir vapėjo, kad paklūsta, bet vis tiek nelipo iš mašinos.

Policininkė tiesė jam ranką, norėdama padėti išlipti, vyras ją bučiavo ir vapėjo, kad paklūsta, bet vis tiek nelipo iš mašinos.

"Aš kariavau, va, pažiūrėkite mano nugaroje žaizdos, o šiandien žvejojau. Matėte mano žuvis? Kur mano telefonas? Pareigūnės, atiduokite mano telefoną. Kas jumis čia pakvietė? Jau žmona paskambino..." – vapėjo vyras.

Ilgi įkalbinėjimai negelbėjo, vyras ėmė prašyti pareigūnes palikti jį mašinoje ir važiuoti sau.

Užfiksavo girtumą

Galiausiai atvyko dar vienas policijos ekipažas – dar viena pareigūnė ir policininkas. Tada visi keturi uniformuotieji sugriebė vyrą už rankų ir išvilko iš automobilio, surakino antrankiais ir pasodino į tarnybinį policijos automobilį.

Ilgokai ruošęsis pūsti į alkoholio matuoklį, sulaikytasis pasistengė ir netrukus matuoklio ekranėlyje įsižiebė skaičiai – 2,35 prom. Tai yra vidutinis girtumo laipsnis.

Vytauto Petriko nuotr.

Oficiali tos dienos Klaipėdos apskrities policijos kriminalinių įvykių suvestinė skelbia, kad Dumpių kaime nuo kelio nuvažiavo automobilis, kurį vairavo neblaivus asmuo. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tai turėtų reikšti, kad vyras bus teisiamas, neteks teisės vairuoti, praras automobilį ir bus priverstas sumokėti nemenką baudą.

Tačiau taip atsitiks tik tuo atveju, jei šis vyras sąžiningai prisipažins vairavęs būdamas neblaivus.

Bandė papirkti

Šeštadienį tai buvo ne vienintelis pareigūnų nutvertas girtas vairuotojas.

Uostamiesčio policininkai 1.10 val. Rambyno gatvėje pastebėjo automobilį BMW ir nusprendė jį sustabdyti.

Vairuotojas nepakluso ir padidino greitį. Greitai policininkai pavijo bėglį ir pareikalavo vairuotoją papūsti į alkoholio matuoklį. Prietaisas parodė 2,49 prom.

Supratęs, kuo jam gresia tokie alkoholio matuoklio parodymai, 49 metų vyras pabandė situaciją taisyti senovišku būdu – ištiesė policininkams 185 eurus ir pasiūlė dar po tūkstantį kiekvienam.

Supratęs, kuo jam gresia tokie alkoholio matuoklio parodymai, 49 metų vyras pabandė situaciją taisyti senovišku būdu – ištiesė policininkams 185 eurus ir pasiūlė dar po tūkstantį kiekvienam.

Jo laukia ne mažiau nei dvi baudžiamosios bylos ir dideli piniginiai nuostoliai. Turėtų būti konfiskuotas ir BMW.

Tą pačią naktį, 0.47 val., Klaipėdos policijai buvo pranešta, kad kitą BMW, ką tik išvažiavusį iš greitojo maisto restorano Taikos prospekte, vairuoja, kaip įtariama, neblaivus asmuo.

Pareigūnai patikrino šios mašinos vairuotojo blaivumą ir įsitikino – jis girtas, prietaisas parodė 1,85 prom. Ir šis vyras pakliuvo į areštinę.

Šį kartą šie girti vairuotojai nesužeidė kitų žmonių ir patys liko sveiki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadovauja M.Džermeika

vadovauja M.Džermeika portretas
dėja, kol vadovai nesiims priemonių tol bus taip, visą savaite policijos nematyt, savaitgali suformuojamas reidas, prigaudoma krūvos girtų..statistika yra...na o kol nebaudžiami vairuotojai girtuokliai ir kiti pažeidėjai nepradės vaikų suvažinėt vidury savaitės tol nieka ir nesikeis..... o situacija jau metų metais vis blogėja... Kada gaunantis algas ir užsisenėje savo krėsluose vadovai prisiims atsakomybę, nes situacija kraupi..

povilas

povilas portretas
Kiek iš viso buvo ekipažų ir policininkų? Kiek iš jų dirbo(tampė) ir kiek žiūrėjo į paklusnų žmogų?

klmn

klmn portretas
o kur veryganas žiūri kad tiek girtų važinėja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių