Girulių kelyje atsivėrė 1,5 metro gylio smegduobė

Klaipėdos miesto valdžia vis dar skaičiuoja nuostolius, kurių galėjo pridaryti pirmadienį siautusi audra. Dėl smarkios liūties prie Girulių kelio atsivėrė kone 1,5 metro gylio smegduobė.

Liūties padarinius pastebėjo į darbą važiavęs savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento vadovas Kastytis Macijauskas.

„Taip nutinka ne pirmą kartą. Kasmet pasikartojantys stiprūs lietūs išplauna kelio sutvirtinimą. Tačiau šį kartą jau atsirado žmogaus ūgio duobė“, – pasakojo K.Macijauskas.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tikino, kad rangovams duotas nurodymas sutvarkyti paplautą šlaitą.

„Gerai, kad pati asfalto danga nenukentėjo, nes būtų buvę daugiau nuostolių. Prie pat asfalto krašto susidarė gili, kone 1,5 metro duobė. Rangovai ją užpylė žvyru. Bet tai tik laikinas sprendimas“, – kalbėjo I.Šakalienė.

Urbanistinės plėtros departamento vadovas K.Macijauskas tikino, kad pirmiausia būtų protinga išsiaiškinti, dėl kokios priežasties ardomas kelias.

„Suprantama, kad lietaus vanduo, tekėdamas nuo kalno, paplovė gruntą. Tačiau gerai, kad neišplovė pačios kelio sankasos. Nuošliaužų pasitaiko visame pasaulyje. Bet reikia išsiaiškinti, gal šalia tekantis upeliukas ardo šią vietą. Gali būti, kad dėl to kalta užsikišusi pralaida“, – svarstė K.Macijauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių