Pereiti į pagrindinį turinį

Grafikas svarbesnis už gyventojų gerovę

2012-10-02 05:00
Grafikas svarbesnis už gyventojų gerovę
Grafikas svarbesnis už gyventojų gerovę / Vytauto Petriko nuotr.

Dėl šilumos ūkio prižiūrėtojo grafikų daugiabučio namo gyventojams savaitę teks verstis be karšto vandens. Aiškinama, kad darbų vasarą atlikti negalima, nes tai neatitiktų planų.

Manto gatvės 11A namo gyventojai apie tai, jog nuo spalio 1 iki 5 dienos nebus karšto vandens, informuoti skelbimu. Jame nurodoma, kad bus atliekama šilumokaičio profilaktika. Žmones tokia žinia papiktino.

„Nesiginčysiu dėl darbų būtinumo, tačiau kodėl jų negalima atlikti vasarą ar pavasarį, kai yra šilta. Dabar ruduo. Namie šalta, o dar nebus karšto vandens. Aplink visi serga. Nenustebtume, jei ir mes susirgtume“, – piktinosi gyventojai.

Nuostabą klaipėdiečiams sukėlė ir šilumokaičio profilaktikos trukmė. „Per savaitę pusei miesto atlieka hidraulinius bandymus, o čia tiek laiko reikia su šilumokaičiu kažką daryti“, – stebėjosi žmonės.

Namo šilumos ūkį prižiūrinčios įmonės „Lamberta“ eksploatacijos vadovas Artūras Šeškevičius aiškino, kad Manto gatvės 11A name bus atliekamas planinis šilumokaičio praplovimas.

„Tai yra normalus dalykas. Šilumokaitis užkalkėja ir jį reikia praplauti. Darbai – planiniai. Nesuprantu, kodėl žmonės dabar atsibudo ir piktinasi? Jei šilumokaitis nebus pravalytas, gyventojai vis tiek neturės vandens“, – dėstė vadovas.

A.Šeškevičiaus manymu, šilumokaičio praplovimui parinktas normalus laikas.

„Atėjo eilė pagal grafiką ir dirbame“, – pabrėžė vadovas.

A.Šeškevičius pripažino, kad šiuos darbus galima atlikti ir vasarą.

„Jei šilumokaitis senas, prastos būklės, galime ir kas mėnesį plauti. Tačiau stengiamės tą daryti, kai yra būtinybė – kas pusę metų, metus. Yra sudarytas šilumokaičių plovimo grafikas, kuriuo ir vadovaujamės. Juk negalima mašinai uždėti žieminių padangų vasarą, kai užsimanai. Nėra logikos“, – tvirtino A.Šeškevičius.

Vadovas aiškino, kad darbai, kurie susiję su karšto vandens tiekimu, paprastai atliekami žiemą. Vasarą vyksta pasiruošimas šildymo sezonui, o šilumokaičio praplovimas nėra tų darbų dalis.

„Visi pasiruošimo šildymo sezonui darbai yra atlikti“, – tvirtino A.Šeškevičius.

Pasak vadovo, kiek trunka šilumokaičio praplovimas, priklauso nuo jo būklės – kuo senesnis, tuo darbai ilgiau trunka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų