Pereiti į pagrindinį turinį

Greičio matuokliai pričiups ir motociklininkus

2009-05-28 11:06
Darbai: stacionarus greičio matuoklis jau pradėtas montuoti P.Lideikio gatvėje.
Darbai: stacionarus greičio matuoklis jau pradėtas montuoti P.Lideikio gatvėje. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Viršyti greitį mėgstantiems vairuotojams bus dar sunkiau išsisukti nuo atsakomybės. Uostamiestyje jau statomi trys nauji stacionarūs greičio matuokliai, iš kurių du bus aktyvūs.

Statys avaringiausiose vietose

Vienas iš naujųjų prietaisų bus pastatytas P.Lideikio gatvėje prieš geležinkelį, važiuojant Pirmosios Melnragės link.

Antras stacionarus greičio matuoklis atsiras Šiaurės prospekto atkarpoje nuo viaduko iki Pakruojo gatvės, kur prasideda leistinas 70 kilometrų per valandą greitis.

Trečias įrenginys bus pastatytas Minijos gatvėje. Pasak Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko Alvydo Katkausko, tiksli vieta dar nėra aiški. Viskas priklausys nuo techninių galimybių.

Jei pavyks, greičio matuoklis gali būti pastatytas Minijos gatvės atkarpoje, kurią riboja Dubysos ir Agluonos gatvės, ties įvaža į antrąją perkėlą. Priešingu atveju prietaisas bus įrengtas Minijos gatvės atkarpoje, kurią riboja Pilies ir Agluonos gatvės.

„Vietos greičio matuokliams pasirinktos atsižvelgiant į avaringumą. Matome, kad šiose vietose eismo įvykiai kyla dėl viršyto greičio“, – tvirtino A.Katkauskas.

Fiksuos iš abiejų pusių

Naujus greičio matuoklius planuojama pastatyti per šią savaitę. Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, šie įrenginiai skirsis nuo jau stovinčiųjų mieste.

Naujieji greičio matuokliai pažeidėjų transporto priemones fiksuos ne tik iš priekio, kaip dabartiniai, bet ir iš galo. Tikimasi, kad taip pavyks sudrausminti leistiną greitį viršijančius motociklininkus.

„Dabartiniai matuokliai transporto priemones fotografuoja tik iš priekio. Greitį viršijančius motociklus jie užfiksuoja, tačiau jų valstybinių numerių nesimato, nes šie pakabinti gale. Dėl to nuspręsta rinktis įrenginius, kurie pažeidėjus fotografuoja iš dviejų pusių“, – aiškino M.Poimanskis.

Greičio matuokliai pasiteisino

Dabar mieste įrengta 15 stacionarių greičio matuoklių. Trys iš jų aktyvuoti. Stacionariais greičio matuokliais leistiną greitį viršijantys pažeidėjai uostamiestyje pradėti fiksuoti nuo praėjusių metų sausio.

A.Katkauskas tvirtino, kad įrenginiai drausmina transporto priemonių vairuotojus. Vietose, kur jie pastatyti, avaringumas yra sumažėjęs. Ypač tai pasijautė Mokyklos, Liepojos gatvėse, Šilutės plente, Statybininkų ir Taikos prospektuose.

Užpernai, kai stacionarūs greičio matuokliai dar nebuvo įrengti, pažeidimų dėl viršyto greičio užfiksuota 4 tūkst. 844. Pastačius įrenginius šis skaičius pasiekė 8 tūkst. 179. Daugiau nei pusė pažeidėjų išaiškinta stacionarių greičio matuoklių pagalba.


Greičio matuokliai užfiksavo pažeidimų:

2008 metais 5952

2009 metais 712

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų