Pereiti į pagrindinį turinį

Grikiai - deficitinė prekė Klaipėdos parduotuvėse

2010-09-01 10:07
Šokiruoja: parduotuvėse grikių pakuotė šiuo metu kainuoja apie 5–6 litus.
Šokiruoja: parduotuvėse grikių pakuotė šiuo metu kainuoja apie 5–6 litus. / Vytauto Petriko nuotr.

Pastaruoju metu grikiai tapo tikru deficitu – jais daugelyje uostamiesčio parduotuvių jau kurį laiką nebeprekiaujama, o ten, kur grikių įsigyti vis dar įmanoma, už šias kruopas pirkėjams tenka pakloti nemenkas sumas.

Pabrango triskart

Pakuotė grikių šiuo metu parduotuvėse kainuoja apie 5–6 litus. O anksčiau jų kaina tesiekdavo 2–3 litus.

Pasak prekybininkų, grikių kainos išaugo kone tris kartus dėl itin didelio jų trūkumo, kuris šiuo metu jaučiamas visame pasaulyje.

"Dabar grikių trūkumas labai rimta ir opi problema. Jų nėra ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Praėjusiais metais grikių derlius buvo labai prastas, dėl to jie jau nuo metų pradžios ėmė brangti, o galiausiai visi jų pritrūkome", – paaiškino prekybos tinklo "Maxima LT" atstovė spaudai Renata Saulytė.

Pašnekovė patikino, jog grikiai parduotuvėse iki nematytų aukštumų pabrango ne dėl prekybininkų noro pasipelnyti, bet dėl to, jog jų kainas gerokai pakėlė patys kruopų tiekėjai.

Išpirko likučius

R.Saulytės teigimu, toks didelis grikių trūkumas niekuomet jaučiamas dar nebuvo, dėl to prekybininkai didelių jų kiekių sandėliuose nelaikė.

"Visuomet prireikus grikių gaudavome, tačiau dabar jų mums niekas atvežti nebegali, nes nebeturi. Kalbėjomės su tiekėjais ir Lietuvoje, ir užsienyje, tačiau visi tik gūžčioja pečiais tvirtindami, jog šiuo metu rinkoje grikių nebėra", – kalbėjo R.Saulytė.

Pašnekovė pabrėžė, jog neseniai į parduotuves buvo išvežioti paskutiniai grikių likučiai, kurių dar buvo likę sandėliuose, tačiau jie akimirksniu buvo išpirkti.

Laukia naujo derliaus

Šiuo metu visi pasaulio prekybininkai bei tiekėjai su nekantrumu laukia naujojo grikių derliaus, kuris jau netrukus turėtų būti nuimtas. Ar jis bus gausus, kol kas pasakyti sudėtinga.

Pasak įvairių kruopų, taip pat ir grikių į šalį tiekėjų, jei naujasis grikių derlius bus gausus, tuomet šios kruopos parduotuvėse turėtų atpigti.

Tikimasi, jog šalies prekybos centruose įsigyti grikių be problemų bus galima maždaug po mėnesio – rugsėjo pabaigoje. Tuomet ketinama pradėti prekiauti jau naujojo derliaus grikiais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų