Gripas kerta klaipėdiečius

Gripas ir peršalimo ligos toliau vargina uostamiesčio gyventojus. Pastebima, kad kol kas dauguma sergančiųjų – vaikai. Praėjusią savaitę vienam klaipėdiečiui kovą su gripu teko tęsti ligoninėje.

Šaltojo sezono ligos ir toliau smūgiuoja Klaipėdos bei aplinkinių miestų gyventojams.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, spalio 31 d. – lapkričio 6 d. gripu ir peršalimo ligomis sirgo 1 735 Klaipėdos apskrities gyventojai.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 7 gripo atvejai. Alinanti liga į patalą paguldė 5 klaipėdiečius ir 2 Klaipėdos rajono gyventojus.

Pastebima, kad dauguma sergančiųjų – vaikai. Skaičiuojama, jog vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 64,6 proc.

Ne visiems susirgusiems su liga pavyksta susidoroti gydantis namuose, kai kuriems prireikia ir intensyvesnės medikų priežiūros.

Praėjusią savaitę dėl sunkios gripo eigos buvo hospitalizuotas vienas jaunasis klaipėdietis.

Didžiausias sergamumas kol kas fiksuojamas Kretingos rajone, o mažiausias – Skuodo rajone. Uostamiestyje gripas ir peršalimas kamavo daugiau nei 900 gyventojų.

Vis dėlto, praėjusią savaitę lyginant su ankstesne, Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis sumažėjo, tačiau, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jis buvo 43,3 proc. didesnis.

Sveikatos specialistai pabrėžia, kad susirgus gripu ar peršalus vertėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, nevykti į darbą, mokyklą, sergančių vaikų nevesti į darželius.

Taip pat pastebima, kad pagrindinė gripo prevencijos priemonė – skiepai. Nemokama gripo vakcina gali pasiskiepyti kelioms rizikos grupėms priklausantys asmenys. Norintieji pasiskiepyti turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai Ritai

Tai Ritai portretas
Taigi dabar ir tirpsta tas šlapias sniegas.

Anonimas

Anonimas portretas
Dukra prasirgo, dabar as guliu-stipriai ciaudeju ir sloguoju. Tai saugokites

Rita

Rita portretas
Iš kur ištraukė gripą,gripų žmonės serga apie naujus metus ir sausio mėnesį.Kada būna daug tirpstančio sniego.Kliedesiai apie gripą,matomai farmacininkam trūksta pinigų.Maisto papildų žmonės jau nebepetka,jie konksmingi vartoti nepadarius kraujo tyrimus.Sumažėjos lygonių,pradėjo sveikai maitintis (badas) gydo visas ligas.Taip mielieji,mažiau valgote,būsite sveiki ir pinigų liks.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių