Griuvenose įrengė signaliaciją

Norėdami apsisaugoti nuo nekviestų svečių, savininkai nenaudojamuose pastatuose rengia signalizacijas ir samdo saugos tarnybas.

Pastarosios sergėja pastatus, kuriuose anksčiau veikė Lietuvos kino studija, „Šatrijos“ siuvykla.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys teigė, kad tokie atvejai nėra dažni. Paprastai savininkai ir atsakingi asmenys nenaudojamus pastatus bando apsaugoti kitomis priemonėmis.

Kretingos gatvėje stūksančiais buvusiais Lietuvos kino studijos pastatais rūpinasi bankroto administratorius. Pasak V.Valio, pastarajam buvo surašytas ne vienas protokolas.

„Problemų kilo dėl neužsandarintų angų, šiukšlių tiek pasatuose, tiek teritorijoje“, – pasakojo vedėjas.

Šiuose apleistuose pastatuose mėgo lankytis ne tik benamiai, bet ir paaugliai, jaunimas. Tokių skundų kontrolieriai yra sulaukę iš netoli įsikūrusios įstaigos.

Bankroto administratorius pasirūpino, kad pastate būtų įrengti judesio davikliai, signalizacija. Jie iš karto sureaguotų, jei kažkas patektų į vidų. Pasamdyta ir saugos tarnyba, kuri reaguoja į pranešimus.

„Gerai, kad buvo imtasi priemonių. Žinoma, tai nėra išeitis. Problemos neliktų, jei statiniai būtų nugriauti ir būtų statomi nauji“, – tvirtino vedėjas.

Taip pat saugomas ir miesto centre, Skerdėjų gatvėje esantis pastatas, kuriame anksčiau veikė siuvykla „Šatrija“. V.Valio teigimu, vien užrašas, kad teritoriją saugo tarnyba, drausmina neprašytus svečius.

Iš viso kontrolierių sąraše yra apie 100 nenaudojamų statinių, kurie nuolat tikrinami. Stebima, ar laikomasi bent minimalių reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tavo motina

Tavo motina portretas
Kurva debilai yra tiesiog. Signalizacija griuvenose.. Oj kokie. Geriau pasirupink, kad tavo siknoje butu įrengti judesio davikliai. Atsakau, ten bus daugiau lankytoju.

Nesuprantu kas tai per signaliaciją?

Nesuprantu kas tai per signaliaciją? portretas
Griuvenose įrengė signaliaciją? Kas tai per signaliaciją?

Anonimas

Anonimas portretas
Jums tik griauti. Ką esi pastatęs? Aš kaime pirtį stačiau 10 m. Žinau kiek tai kainuoja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių