Grįžusius keltu į Klaipėdą pasitiko ginkluota palyda

Šiandieną Centriniame Klaipėdos terminale švartavosi dar vienas kompanijos DFDS keltas „Patria Seways“, pargabenęs į Lietuvą grupę keleivių iš Švedijos.

„Reiso metu incidentų nebuvo. Viskas praėjo ramiai. Atplaukė 54 vilkikų vairuotojai ir dar 38 žmonės, 5 jų – be automobilių. Tik atplaukus vienas keleivis pasiskundė karščiavimu ir skausmais. Iškviesta greitoji pagalba“, – teigė kompanijos DFDS atstovas Vaidas Klumbys.

Šiandien vakare iš Kylio turėtų atplaukti dar 127 keleiviai, 28 automobiliai. Tarp jų Lietuvos piliečių – 80.

„Pas mus laivai plaukioja pagal grafiką, nieko papildomai nėra. Saugumo sumetimais sumažinome parduodamų bilietų skaičių keleiviams, kad jie galėtų išsipirkti kajutes po vieną. Todėl natūraliai keleivių vietų sumažėjo. Be to, didžioji dalis tų keleivių jau grįžo. Tai ta mažėjimo tendencija turėtų išlikti. Iki savaitės pabaigos kasdien turėtume pargabenti maždaug po 200 keleivių“, – tvirtino V.Klumbys.

V.Klumbys labai džiaugėsi laivų įgulomis, kurie dirba susitelkę ir suvokia savo darbo prasmę. Jie turi visas apsaugos priemones, po pamainos, kuri trunka dvi savaites, tie, kurie negalės izoliuotis, kompanija išnuomos viešbučius.

Atvykusius emigrantus pasitiko Visuomenės sveikatos centro specialistai, Klaipėdos savivaldybės pareigūnai, policijos pajėgos.

Vilkikus uosto tarnybos iš kelto išleido be specialių palydų, o štai privačiais automobiliai atvykusius keleivius išlydėjo policijos ekipažai.

Buvo sudaryti keli kortežai į įvairiomis kryptimis. Pareigūnams teko palydėti estiškais ir latviškais numeriais ženklintus automobilius.

Kiti keleiviai buvo išvežioti į numatytus viešbučius. Dalis atvykusiųjų reiškė pretenzijas dėl griežtos tvarkos. Tačiau prie vieno iš viešbučių, kuriame apgyvendami karantinuojami asmenys, ramybę demonstravo ginkluoti specialiųjų pajėgų pareigūnai.

Dalis keleivių, sužinoję apie Lietuvoje priimtą naują tvarką dėl saviizoliacijos, nusprendė nevykti į Lietuvą.

Iš užsienio atvykę klaipėdiečiai yra apgyvendinami keliuose viešbučiuose – „Morenoje“, „Active hotel Klaipėda“, „Ibis Styles Klaipėda Aurora“, „Vėtra“, „Amberton Klaipėda“, „Navalis“. „Bogema“, „Hostel Kubu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irmis

Irmis portretas
Nuvertinti ziuru linke gerbemi lietuvos pilieciai. Yra daug normaliu zmoniu. Tik jus greit teisiate, kaip matau visus kurie gryzta namo, nes neplaukiate toj pacioj valtyje. Neteiskit, nes busit teisiami.... Sveikatos visiem!

Liudna

Liudna portretas
Mačiau ne vieną fūrista degalinėje be jokių apsaugos priemoniu

Ha ha

Ha ha portretas
Saugokit butus masinas, nes gryze apsiseileje buduliai pades vagyliaut.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių