Gyventojai apstulbę – asfaltą klojo į balą?

Šermukšnių gatvės gyventojus penktadienį nustebino kelininkų išmonė. Darbininkai asfaltą nusprendė pakloti tiesiai į balą, kastuvu pastumdę vandenį.

Uostamiesčio gyventojai nufilmavo, kaip darbininkai atlieka Klaipėdos savivaldybės užsakymą.

"Labai nustebino. Asfaltas klojamas tiesiai į vandenį. Gal tokių darbų kokybe turėtų pasidomėti savivaldybė?" – klausė klaipėdietis.

Uostamiesčio savivaldybės skelbtą 350 m ilgio Šermukšnių gatvės asfaltavimo darbų konkursą yra laimėjusi įmonė VVARFF.

Įmonės projektų vadovas Tomas Kimbirauskas sakė, kad gyventojai užfiksavo apatinio asfalto sluoksnio klojimo darbus.

"Ištisinį asfalto sluoksnį ruošiamės kloti tik pirmadienį. Abejoju, kad į balą asfaltą deda. Šiuo metu turėtų vykti paruošiamieji darbai. Darbininkai turėtų duobes užlyginti. Gal tik tokiu metu papuolė, gal lijo? Nuvažiuosiu pažiūrėti. Tačiau, manau, kad šiuo metu, jei tik pagrindą, pirmąjį sluoksnį deda, jo kitaip ir neuždėsi", – aiškino įmonės atstovas.

T.Kimbirauskas tikino, kad tokiais lietingais orais neįmanoma tokių darbų padaryti kitu būdu.

"Ten yra nuimta sena danga. Dėdami asfaltą jie turi išstumti vandenį, juk jo neiššluostysi. Apačioje yra skalda, dalis vandens į ją susigers, dalį turi išstumti pirmas sluoksnis. Viršutinio sluoksnio niekas net nesiruošia šiandien dėti. Jie turi užlyginti didžiąsias duobes ir nelygumus", – vakar pasakojo įmonės atstovas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiems darbams savivaldybė yra numačiusi 40 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė, gavusi gyventojų pranešimą, išsikvietė rangovus pokalbio.

"Na, manyčiau, kad neturėtų į balą kloti. Bet čia jau, taip sakant, rangovo sąžinės reikalas", – sakė N.Vedeikienė.

Šiems gatvės remonto darbams savivaldybė yra nupirkusi techninės priežiūros paslaugą, todėl tikimasi, kad prižiūrėtojas turėtų kontroliuoti situaciją.

"Šiuo metu vykdomi parengiamieji darbai – užlyginamos didžiosios duobės prieš ištisinės dangos klojimą, kurį atlikti planuojama pirmadienį, jei leis oro sąlygos. Bet kokiu atveju, situacija bus aptarta, rangovai įspėti, dėkojame už pateiktą informaciją. Objektui nupirkta techninės priežiūros paslauga, baigus darbus atliekami asfalto kokybės laboratoriniai tyrimai", – patikino N.Vedeikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Labai smagu, ką išsirinkote tą ir turite, nėra ko dejuoti ir stebėtis, nes kaip kitaip pinigus pasiimsi neįkalęs kuolo.

rasa

rasa portretas
plyteles irgi kloja lietui pliaupiant,pas mus taip priimta

Aha

Aha portretas
Biezdariai sedi musus savivaldybeje. Geda uz tokius darbuotojus. Savo darbuotojo toki paaiskinima isgirstum, cia ju "sazines reikalas" islektu is darbo is karto. Visos miesto gatves suvarpytos, nes visi be sazines. Vandenys kur tvarke ten ir paliko. Gatviu nera!!!!!
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių