Gyventojus nuo daugiabučio atkirto užkardais

Klaipėdiečiai, kurie kreipėsi į politikus, kad šie padėtų išspręsti privažiavimo prie daugiabučio namo problemą, nuo valdininkų gavo pylos, kad gaišina brangų miesto tarybos narių laiką.

S.Daukanto g. 26 namo gyventojai kreipėsi į Teritorijų planavimo komiteto pirmininkę Ramunę Staševičiūtę.

Žmonės politikės pagalbos paprašė todėl, kad negali privažiuoti prie savo namo ir jo kieme laikyti automobilių. Priežastis – S.Daukanto g. 24A pastate įsikūrusios įmonės esą be kaimyninio namo gyventojų žinios pasistatė užkardą, kad nebūtų galima įvažiuoti į kiemą.

S.Daukanto g. 26 namo gyventojai į savo kiemą gali įvažiuoti tik per tą, kuris esą priklauso S.Daukanto g. 24A pastatui.

„Mes netekome paskutinės galimybės privažiuoti prie savo namų, nes prie kitos įvažos jau seniai pastatyta gėlių klomba“, – problemą dėstė gyventojai.

Jie automobilius turi palikti arba gatvėje, arba bandyti į savo kiemą brautis per siaurą plyšį tarp namų. Tačiau juo važiuojant automobilių ratai jau kliudo namų pamatus ir yra didelė rizika mašinos šonus nubrozdinti į sieną.

„Pro tą tarpelį greitoji tikrai neprivažiuotų prie mūsų namo. Kitaip tariant, jei atsitiktų kokia nelaimė, specialiosioms tarnyboms esame nepasiekiami. Ir tik todėl, jog kažkas galbūt nelegaliai pasistatė užkardą“, – teigė klaipėdiečiai.

Padėti išspręsti jų problemą R.Staševičiūtė vakar paprašė ir kitų Teritorijų planavimo komiteto narių. Tačiau jie žmonių bėdai liko abejingi.

„Tegul kreipiasi į savivaldybės administraciją. Kai į mane kreipiasi tokie interesantai, pats viską sutvarkau ir komiteto netrukdau“, – rėžė jo narys Benediktas Petrauskas.

Jam antrino ir Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

„Keista gyventojų pozicija dėl tokio klausimo kreiptis į politikus. Tai gal rašykite dar aukščiau ir mums nurodymą spręsti šią problemą duos Prezidentė? Reikėjo elgtis paprasčiau – kreiptis į administraciją. Būtų Kristina Vintilaitė (Viešosios tvarkos skyriaus vedėja – V.S.) nuvažiavusi ir nupjovusi tą užkardą“, – kalbėjo K.Macijauskas.

Komiteto nariai taip ir sutarė: kreiptis į savivaldybės administraciją, kad ji ir išspręstų gyventojų problemą. Tačiau R.Staševičiūtė dar paprašė, kad ji būtų informuota, kaip pavyko padėti klaipėdiečiams.

„Svarbu ir tai, kad namui prisiskirtumėte sklypą. Tada būtumėte jo šeimininkai ir galėtumėte geriau tvarkytis“, – gyventojus ragino politikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Liberastai raitosi iš juoko-n kiršink ir valdyk :)

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Pro kur pėstysis gali praeiti pas UPDATE LT, UAB ar NTA "Avitera"...? Ar galima mindyti žolyną, ar geriau pro šlagbaumo apačią lįsti?

Neaišku

Neaišku portretas
Nuo ko slepiasi kieme įsikūrusios įmonės, uždėta užkarda.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių