Gyvūnai ir vaikai – sunkiai įveikiama kliūtis ieškant būsto

Ne vieną mažą vaiką auginantiems žmonėms sudėtinga susirasti butą nuomai. Butų nuomotojai ne tik baiminasi, kad mažamečiai gali apgadinti jų turtą, bet ir vadovaujasi susiformavusia neigiama nuomone apie tokias šeimas. Dar labiau nepageidaujami nuomininkai, kurie laiko šunis ar kates.

Nenorėjo įsileisti dėl dukters

Mažametę dukrelę auginanti Neringa A. su baime pagalvoja, ką reikės daryti, kai baigsis nuomos sutartis, ir šeimai reikės ieškoti naujo būsto. Pastarąsias buto paieškas moteris prisimena kaip košmarą. Surasti naują gyvenamąją vietą pavyko tik po pusmečio.

"Ieškojome ne pigaus buto. Pageidavome naujos statybos arba gražiai įrengto sename name. Už nuomą buvome pasiryžę mokėti per tūkstantį litų. Kadangi pardavėme savo butą, norėjome rasti jaukų ir širdžiai mielą kampelį", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė pagalbos kreipėsi į agentūras. Moteris tvirtino, kad jai buvo pasiūlyta daug variantų, tačiau greitai "mielo kampelio" surasti nepavyko.

"Dauguma butų šeimininkų iš pradžių labai džiaugdavosi, siūlydavo aprodyti butus, tačiau, išgirdę, kad auginame mažą dukrytę, kuriai tada nebuvo nė metų, atsakydavo, jog ne tokių nuomininkų ieško. Tekdavo pradėti viską iš naujo", – prisiminė Neringa A.

Ieškojo apie pusmetį

Pasak moters, dažniausiai butų šeimininkai pabrėždavo, kad jų butai suremontuoti, o baldai nauji. Aiškindavo, kad mažas vaikas gali juos apgadinti.

Neringos A. teigimu, buvo ir tokių, kurie paskambinus iš karto klausdavo, ar neturime vaikų ar gyvūnų.

"Regis, tie žmonės patys neaugino vaikų ir neieškojo, kur gyventi. Juk dėl visko galima susitarti. Moki depozitą. Šeimininkai iš jo gali išskaičiuoti pinigus už visus padarytus nuostolius. Keista, kai vaikas tampa kliūtimi", – stebėjosi moteris.

Pasak klaipėdietės, buto, kuriame galėtų gyventi, teko ieškoti ilgai – apie pusmetį.

"Suradome tikrai ne svajonių butą, paprastą, bet tvarkingą. Mažas vaikas jo savininkei nebuvo problema. Gal dėl to, kad pati turėjo panašaus amžiaus", – svarstė moteris.

Anot Neringos A., su tokia problema susiduria nemažai jos pažįstamų žmonių.

"Viena draugė dar tik laukėsi vaikelio, o jau sulaukdavo neigiamų atsakymų dėl buto nuomos. Šeima dar ir šuniuką laikė, tai surasti jiems butą buvo labai sudėtinga", – pasakojo moteris.

Netiko ir vyresni vaikai

Butų savininkai nenori ir nuomininkų, kurių vaikai yra vyresnio amžiaus. Klaipėdos pašonėje nuomojamame name gyvenanti Vaida P. planavo persikelti į miestą.

"Ieškojau išsinuomoti nebrangų dviejų kambarių butą už 300–400 litų per mėnesį. Auginame du vaikus, tačiau jie jau nemaži. Sūnui septyneri, dukrai – keturiolika", – tvirtino moteris.

Pasak klaipėdietės, atsiliepę asmenys klausdavo, ar turi vaikų, o tai patvirtinus pokalbis baigdavosi.

"Mano dukra ir sūnus tikrai nepuls paišyti ant sienų ar baldų. Gal bijo, kad vėliau negalės iškraustyti? Taip buto ir neradau. To, kad turiu katę, jau net neminėjau", – teigė Vaida P.

Pervertina savo turtą

Pasak klaipėdietės, kai kurie šeimininkai gerokai pervertina savo nuomojamus butus. Vieno ji buvo nuėjusi apžiūrėti. Jis buvo miegamajame rajone. Nuoma – 500 litų. Savininkė teigė, kad nenori nuomininkų su vaikais, nes pastatyti nauji baldai, o vaikai gali juos sutepti.

"Vos infarktas neištiko, kai pamačiau tuos naujus baldus. Pirkti mažiausiai prieš dešimt metų. Viskas nešvaru", – baisėjosi moteris.

Anot klaipėdietės, anksčiau jai ne kartą teko ieškoti buto nuomai. Visada tekdavo ilgai vargti. Moteris prisiminė, kaip prieš trejus metus ieškojo gyvenamosios vietos.

"Visur sulaukdavau neigiamų atsakymų. Tačiau pavyko išsinuomoti naujos statybos namą. Šeimininkei buvo nesvarbu, kad turiu vaikų", – prisiminė moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ka pagelbes istatymas

na ka pagelbes istatymas portretas
butas ar namas yra privati nuosavybe ir tik savininkas sprendzia kam nuomoti kam ne. juk ir dabar nesako priezasties - kad nenuomosiu tode,l kad turite vaiku, bet paprasciausiai pasako ne ir aisku be paaiskinimo kodel ne. nuomos sutartis yra retenybe kaip ir retenybe kad nuomojantys moketu mokescius, jeigu butu sutartyje numatyti visi punktai apie zalos atlyginima, tada drasaiu priimtu tokias seimas.

Sukčiai

Sukčiai portretas
Kur tie butai po 300 Lt? Agentūros tokias kainas rašo kaip masalą. Neužkibkit ant jų meškerės-sumokėjau agentūrai 30Lt-rezultate neiko negavau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių