Pereiti į pagrindinį turinį

Į apžvalgos aikštelę pakliūva ne visi

2015-10-02 11:57

Pirmosios Melnragės paplūdimyje prieš kelias savaites įrengtą apžvalgos aikštelę klaipėdiečiai pamėgo itin greitai. Saulėtomis rudens dienomis prie jos dažnai nusidriekia ir eilės.

Neseniai paplūdimyje atsiradusi apžvalgos aikštelė nuolat sausakimša žmonių.
Neseniai paplūdimyje atsiradusi apžvalgos aikštelė nuolat sausakimša žmonių. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmosios Melnragės paplūdimyje prieš kelias savaites įrengtą apžvalgos aikštelę klaipėdiečiai pamėgo itin greitai. Saulėtomis rudens dienomis prie jos dažnai nusidriekia ir eilės.

"Apžvalgos aikštelė tikrai pasitvirtino. Žmonės akimirksniu sužinojo apie šią vietą ir bematant ją pamėgo. Lankytojų čia yra nuolat", – tvirtino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Pasak jo, saulėtomis rudens dienomis prie aikštelės net susidaro eilės.

"Kai kurie žmonės praeidami pro šalį pasižiūri, pamato, kad visos sėdimos vietos užimtos, ir pasako, kad laipteliais į viršų nelips, nes netilps. Yra ir tokių lankytojų, kurie atsisėda apžvalgos aikštelėje tik atėję, ir prasėdi visą laiką, kol būna pajūryje. Žmonės grožisi jūra, plaukiančiais laivais, molu, paplūdimio peizažu", – pasakojo pavaduotojas.

Apžvalgos aikštelė įrengta Pirmojoje Melnragėje. Tam, kad ją rastų gyventojai, reikia eiti pagrindiniu taku ir pasukti į kairę.

Mintis pastatyti tokį objektą kilo netikėtai. Pirmiausia norėta sutvirtinti kopą. Ji slinko. Prižiūrėtojai į šią vietą nuolat veždavo smėlio, todėl nuspręsta į kopą suleisti medinius polius.

Atlikus minėtus darbus, prižiūrėtojai nusprendė, likę kyšantys pagaliai pajūrio nepuošia. Buvo nuspręsta įrengti apžvalgos aikštelę. Pastaroji buvo numatyta ir Pajūrio juostos žemyninės dalies paplūdimių rekreacijos plane, kuris patvirtintas kovą.

Pabrėžiama, kad apžvalgos aikštelė, kurios plotas siekia 36 kv. metrus, įrengta idealioje vietoje. Matyti jūra, molas, išplaukiantys ir įplaukiantys laivai, pajūris iki Girulių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų