Į E.Balsio menų gimnaziją klaipėdiečiai atėjo su augintiniais

  • Teksto dydis:

Jau daugiau nei 15 metų Eduardo Balsio menų gimnazijoje gyvuoja šilta tradicija: kiekvieną rudenį, vieną spalio šeštadienį, mokyklos bendruomenė – mokiniai, tėveliai, pedagogai – susirenka į mokyklą su savo augintiniais.

Ši tradicija prasidėjo šviesaus atminimo pedagogo Kęstučio Tolvaišos iniciatyva, ji tęsiama ir toliau.

Šeštadienį taip pat susirinko nemažas būrys gyvūnų mylėtojų, atsivedusių įvairiausių augintinių –
nuo priglausto priklydusio mišrūno šunelio iki vėžliuko.

Ypatingo dėmesio susilaukė vieno berniuko auginamos putpelės bei jūrų kiaulytė, kuri niekuomet nelipa iš savo dubenėlio.

Be abejo, visi norėjo paglostyti ir triušį, ir šinšilą ar egzotiškų veislių kačiukus. Kiekvienas atėjęs vaikas pristatė savo augintinį bei pademonstravo jo gebėjimus, o už tai skanėstais buvo apdovanoti tiek šeimininkai, tiek jų augintiniai.

Mokyklos pedagogų nuomone, tokios tradicijos vienija jų bendruomenę, skatina meilę, pagarbą bei toleranciją vienas kitam. Be to, šiai dienai ruoštąsi iš anksto – surengta pamoka, kurioje vaikai sužinojo daug įdomių dalykų apie naminius gyvūnus ir jų priežiūrą.

Šiemet ši šventė sutapo ir su gyvūno Kaspino mėnesio renginiais, kas vaikams paliko dar didesnį įspūdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Labai gera tradicija, rekomenduočiau ir kitoms mokykloms !

Sima

Sima portretas
Na gražumas tų gyvūnėlių,o "katukai" tai net silpna darosi...Ypač tas "ryžikas", kur "mamą apsikabinęs.Vien nuotraukas pažiūrėjus atsigavau, tai aš įsivaizduoju kaip nuostabu tokius namuose turėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių