Į Klaipėdos merus – trys konservatoriai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus pirmininkas Arvydas Pocius pristatė partijos kandidatus, kurie artėjančiuose rinkimuose sieks Klaipėdos mero posto.

Rinksis iš trijų

Dėl mero posto kausis net trys konservatoriai – Seimo narys Audrius Petrošius, Klaipėdos savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis ir miesto savivaldybės tarybos narys Andrius Petraitis.

Šiuos kandidatus dar iki rinkiminės kovos turės patvirtinti partijos vadovybė, po to kandidatas dar bus derinamas su skyriumi.

Ir tik tuomet, maždaug rugsėjį, paaiškės vienas konservatorių partijos kandidatas.

"Tris kandidatus kėlėme todėl, kad nustatyta tokia partijos tvarka. Iš trijų paskui rinksime vieną, kartu su partijos vadovybe. Tokia procedūra. Kandidatus pristatysime Vilniuje partijos vadovybei. Tada vertinsime pliusus ir minusus, įvertinsime jų šansus", – aiškino A.Pocius.

Arvydas Pocius. V. Skaraičio / BNS nuotr.

Klaus miestiečių nuomonės

A.Pocius tikino, kad atranka turės vykti pagal demokratijos principus.

"Visada geriau rinktis iš kelių. Juk vedybos nevyksta su pirmu pasitaikiusiu. Prieš tai vis tiek reikėtų apgalvoti ir pasirinkti tinkamai. Apsisprendimas įvyks rugsėjį, o tada jau pradėsime dirbti su kandidatu", – kalbėjo A.Pocius.

Gali būti taip, kad konservatoriai norės pasitikrinti rinkėjų simpatijas.

Visada geriau rinktis iš kelių.

"Galbūt paskelbsime viešai ir paprašysime skyriaus narių ir visuomenės išreikšti savo nuomonę, taip paaiškės geriausias kandidatas į merus", – paaiškino A.Pocius.

Paklaustas, kodėl tarp kandidatų nematyti dabartinio Klaipėdos vicemero konservatoriaus Arūno Barbšio, A.Pocius patikino klausęs jo dėl ketinimų artėjančiuose rinkimuose.

"Mes klausėme jo nuomonės. Bet gal žmogus norės pailsėti. Suprantama, kad nėra taip lengva būti meru, nes padirbėjo šioje virtuvėje", – apie vicemerą kalbėjo A.Pocius.

Kandidatus į merus A.Pocius vertina rimtai.

"Rimti kandidatai. Aš vertinu jų pliusus ir amžių. Visi kandidatai turi vienodus šansus", – nuomonę išsakė A.Pocius.

V.Grubliauskas posto nebenori

Dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas yra įvardijęs, kad artėjančiuose merų rinkimuose jis nebedalyvaus.

O štai dėl to Liberalų sąjūdis viliasi, kad tai bus puiki proga partijai "susigrąžinti Klaipėdą".

Liberalų sąjūdžio į Klaipėdos mero postą siūlomas liberalas Saulius Budinas yra ne vienerius metus dirbęs uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriumi.

Be liberalų atstovo, jau aiški ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatūra – šiai partijai rinkimuose atstovaus Seimo narė Ligita Girskienė.

Tarp politikų kalbama ir apie galimybę, kad į uostamiesčio vadovo postą su komitetu kandidatuos ir 2019 m. Klaipėdos mero rinkimuose su "valstiečiais" į antrą turą patekęs Arvydas Vaitkus.

Pats politikas neseniai tvirtino sprendimo dėl kandidatavimo dar nepriėmęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
UŽUOJAUTA KLAIPĖDIEČIAMS...net trys žmogai...TEKS atsisveikint bėdai ištikus suKELTAIS ,LAIVAIS ir tt-----parduos arba išardys

Daiva

Daiva portretas
Viespatie apsaugok Lietuva nuo konservatoriu, jie neisnaikinai kaip sosnovskio barsciai

Lauris

Lauris portretas
Kokie koncervatoriai ten supuvę koncervai
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių