Pereiti į pagrindinį turinį

Į Klaipėdos savivaldybę veržiasi neišmanėliai

2012-02-17 05:00
Į Klaipėdos savivaldybę veržiasi neišmanėliai
Į Klaipėdos savivaldybę veržiasi neišmanėliai / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Uostamiesčio savivaldybei nesiseka rasti tinkamų darbuotojų – vadovauti skyriams veržiasi reikiamų žinių ir kompetencijos neturintys žmonės.

Dėl šios priežasties šią savaitę nepavyko išrinkti Personalo skyriaus vedėjo.

Paraišką dalyvauti konkurse buvo pateikę 14 žmonių, tačiau vienas jų iškart neatitiko keliamų reikalavimų, tad net nebuvo kviečiamas laikyti egzamino.

Spręsti testo atvyko 8 konkursantai, bet įveikti šį barjerą pavyko tik šešiems – du nesurinko minimalaus balų skaičiaus.

Kitas etapas – egzaminas žodžiu. Jį laikyti pasiryžo penki iš šešių tokią teisę turinčių asmenų.

Tačiau konkursantų žinios labai nuliūdino komisiją. Teigiama, jog Personalo skyriui vadovauti susiruošę piliečiai net nesugebėjo atsakyti, kuo miesto taryba skiriasi nuo savivaldybės administracijos, kokia yra jos struktūra.

Nė vienas egzaminą žodžiu laikęs asmuo nesurinko reikiamo balų skaičiaus, kad būtų paskelbtas nugalėtoju. Todėl Personalo skyrius bent kol kas neturės nuolatinio vadovo.

Šiuo metu sprendžiama, ar skelbti naują konkursą, ar laukti, kol baigsis valstybės tarnautojų vertinimas ir labai gerai įvertintą savivaldybės darbuotoją, jei jis atitiks Personalo skyriaus vadovui keliamus reikalavimus, kilstelėti pareigose.

Šis konkursas – jau ne pirmas, į kurį veržiasi kompetencijos neturintys žmonės. Metų pradžioje taip žlugo konkursas Asignavimų valdytojų apskaitos poskyrio vedėjo pareigoms užimti.

„Neišgirdome nė vieno teisingo atsakymo, visi buvo pro šalį. Nesitikėjome, kad taip gali būti. Nesuprantama, kai konkursuose į valstybės tarnybą dalyvauja reikiamų žinių neturintys žmonės“, – po egzamino žodžiu tuomet stebėjosi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Konkursas Asignavimų valdytojų apskaitos poskyrio vedėjo pareigoms užimti paskelbtas iš naujo. Pretendentų paraiškų laukiama iki vasario 21-osios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų