Į Lietuvą atvyksta vienas didžiausių JAV karinių laivų

  • Teksto dydis:

Demonstruojant NATO sąjungininkų solidarumą ir vienybę, savaitgalį į Klaipėdos uostą atplaukia Jungtinių Amerikos Valstijų desantinis laivas „USS Kearsarge“.

Pirmadienį bus surengta laivo pasveikinimo ceremonija, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Jos metu metu JAV laivo vadą kapitoną Thomas F. Fosterį (Tomą Fosterį) sveikins krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

„Wasp“ klasės desantinis laivas „USS Kearsarge“ yra 22-ojo JAV jūrų pėstininkų ekspedicinio dalinio flagmanas (laivas-vadavietė).

Pasak ministerijos, tokio dydžio karinio laivo Lietuvoje iki šiol dar nėra buvę. Jo ilgis – 257,3 metro, plotis – 60,1 metro, grimzlė – 10,5 metro. Šis laivas yra ginkluotas standartine „Wasp“ klasės daugiafunkcinio amfibijos puolimo laivo ginkluote.

Laivo įgulą sudaro daugiau nei 2 tūkst. narių, tačiau laive jų vienu metu būna iki 1,5 tūkstančio.

KAM teigimu, „Kearsarge“ suprojektuotas taip, kad jame tilptų desantiniai laivai su oro pagalve greitam karių judėjimui ir šturmo lėktuvai AV-8B „Harrier“, skirti artimo puolimo pajėgų palaikymui iš oro. Be to, šis laivas gali gabenti iki 26 JAV karinio jūrų laivyno sraigtasparnių.

JAV – strateginė Lietuvos partnerė ir viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių, todėl Vilnius siekia nuolatinio ir nepertraukiamo JAV karių buvimo regione įvairiomis formomis.

Šiuo metu Pabradėje yra dislokuotas jau penktasis sunkusis JAV batalionas su tankais „Abrams“ ir kovos mašinomis „Bradley“. JAV kariai Lietuvoje nuolat dalyvauja pratybose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mante to Daliai

Mante to Daliai portretas
Jis svartuojasi Smeltes teritorijoje,bet per konteinerius ju teritorijoje labai maza dalis jo matosi.

Dalia

Dalia portretas
Kurioje vietoje prisišvartavęs yra gal žinote?

idomu

idomu portretas
Kelintų metų gamybos tas surūdijęs viedras?
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių