Į pagalbą policijai – neįgalieji

Sergėti viešąją tvarką uostamiestyje padės ir fizinę negalią turintys klaipėdiečiai.

Neįgaliuosius įdarbinanti ir socialinės įmonės statusą turinti Klaipėdos bendrovė „Eurotela“ pasiūlė Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui (VPK) įdarbinti 10-12 žmonių, kurie pamainomis visą parą prižiūrėtų vaizdo kamerų perduodamus duomenis.

Miesto erdvėse išdėstytų 57 vaizdo kamerų darbą vienu metu stebi du policijos pareigūnai. Tam, kad darbas vyktų itin sklandžiai, Klaipėdos apskrities VPK viršininko pavaduotojo Vytauto Kazlausko teigimu, reikėtų ne mažiau, kaip dešimties darbuotojų, kurie prie monitorių budėtų pasikeisdami.

Pirmadienį savivaldybėje susitikę minėtos bendrovės ir policijos atstovai sutarė, kad įdarbinti neįgaliuosius atsieitų pigiau nei mokėti pareigūnams. Tačiau kaip finansuoti neįgaliųjų etatus, kol kas neaišku.

„Derėsimės, manau, kad pinigų bus rasta. Mūsų žmonės yra kvalifikuoti, turintys aukštąjį išsilavinimą, tad galėtų padėti stebėti kameras, juolab, kad jau turime pavyzdžių - Vilniuje ir Marijampolėje neįgalieji labai sėkmingai padeda pareigūnams“, - sakė bendrovės „Eurotela“ savininkas Nerijus Briedis.

Po savaitės vyksiančiame susitikime ketinama detaliau aptarti būsimą bendradarbiavimą.

Bendrovėje „Eurotela“ šiuo metu dirba 14 fizinę negalią turinčių klaipėdiečių. Socialinė įmonė, teikianti telerinkodaros ir kitas paslaugas, gyvuoja pustrečių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių