Į pasaulio čempionatą – ant banglenčių

Trys lietuviai, tarp kurių – viena klaipėdietė, vyks į Pasaulio jaunimo banglenčių sporto čempionatą Salvadore. Šiuo metu jaunuoliai intensyviai ruošiasi čempionatui ir treniruojasi sporto salėje ir baseine, o esant palankioms oro sąlygoms treniruotes tęsia ir Klaipėdoje, prie Šiaurinio molo krantinės.

Čempionate dalyvaus Antanas Dapkevičius (14 metų), Bernardas Leščinskas (17 metų) ir klaipėdietė Goda Staškevičiūtė (17 metų).

Pasak viešosios įstaigos „Banglentė“ įkūrėjo Tomo Ūkso, ši trijulė užėmė prizines vietas Lietuvoje vykusiame banglenčių sporto suaugusiųjų čempionate.

„Dabar vyksta intensyvus pasiruošimas čempionatui Salvadore, jis vyks gegužės pradžioje ir truks apie dvi savaites. Dar liko keli mėnesiai pasiruošimui. Treniruotės vyksta beveik kiekvieną dieną. Šiuo metu geriname fizinę formą bei treniruojamės techniką riedlentėmis. Kadangi pas mus ne visada būna bangų, kad galėtume nuolatos treniruotis jūroje, treniruotės vyksta baseine, taip pat sporto salėje, o atsiradus bangoms, treniruotes perkeliame į jūrą“, – pasakojo T. Ūksas.

Kadangi visi jaunuoliai dar lanko mokyklą, dėl užimtumo nėra galimybės treniruotis visiems kartu, tad nebent savaitgaliais, jei jūroje – didesnės bangos, susitinka ir Klaipėdoje.

Apdovanojimas: G. Staškevičiūtė – klaipėdietė, užėmusi prizinę vietą Lietuvos banglenčių ir irklenčių čempionate Melnragėje 2022-aisiais. / Asmeninio archyvo nuotr.

„Pirmą kartą šie jaunieji sportininkai dalyvaus tokio lygio varžybose. Manau, kad baimė jų nekausto, jie visiškai supranta, kokias sąlygas turime, tad ką turime, tą išnaudojame. Manau, kad jiems tai bus labai didelis šansas užimti geras vietas“, – sakė pašnekovas.

Manau, kad baimė jų nekausto.

Anot T. Ūkso, Salvadore vyksiančiame čempionate dalyvaus 50 šalių atstovai. Kokias vietas tikisi užimti lietuviai?

„Mes neturime tokios geros jūros, kad galėtume pretenduoti į aukščiausias pozicijas“, – svarstė T. Ūksas. Vis dėlto jis nusiteikęs optimistiškai.

Greitai prasidės ir registracija į vasaros vaikų stovyklas tiems, kurie norėtų išmokti plaukti banglente ar pagerinti turimus įgūdžius.

„Jau pradėjome organizuoti vasaros stovyklas, vyksta pasiruošimas ir organizavimas, pradėjome registruoti norinčiuosius. Jau keletas užsiregistravo“, – sakė „Banglentė“ įkūrėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynas

Kaimynas portretas
Šaunu ir aš noriu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių