Į profesinę mokyklą – įgyti amato

Priėmimas į uostamiesčio profesines mokyklas šią vasarą vyksta intensyviai. Mažėjantis laisvų vietų skaičius byloja, kad amato įgijimas – ne abejotinas, o vis populiaresnis pasirinkimas.
Klaipėdos turizmo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laima Dvarionienė teigė, kad norinčiųjų įgyti profesiją nestinga.

"Didesnį žmonių antplūdį užfiksavome rugpjūčio antroje pusėje, kai prašymus teikė atestatus atsiėmę ir mokyklas jau baigę vaikai. Pavyzdžiui, į virėjo specialybę, kurios galima mokytis baigus 12 klasių, vietų jau nėra", – aiškino direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Pasak jos, mokykloje itin populiarios vienerių metų mokymo programos: konditerio ir apskaitininko bei kasininko. Daug dėmesio susilaukė ir visiškai nauja specialybė – bankinių operacijų tvarkytojo.

"Jaunuoliai aktyviai renkasi ir tradicines programas – padavėjo ir barmeno ar viešbučio darbuotojo", – tikino L.Dvarionienė.

Anot jos, grupės turintiems pagrindinį 10 klasių išsilavinimą irgi beveik užpildytos.

"Žinant, kad moksleivių skaičius Lietuvoje mažėja, galima teigti, jog jaunuoliai noriai renkasi profesines mokyklas. Turime ir tokių, kurie čia įgis antrą profesiją. Visai neseniai priėmėme vaikiną, baigusį filosofijos studijas. Jis mokysis apskaitininko ir kasininko amato", – kalbėjo pavaduotoja.

Vis dėlto Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Loreta Maželienė informavo, kad po liepą vykusio priėmimo kol kas šioje įstaigoje mokysis 140 žmonių mažiau nei praėjusiais metais.

"Dar vienas priėmimas vyks rugpjūčio pabaigoje, todėl tikimės, kad likusios vietos neliks tuščios", – vylėsi pavaduotoja.

Šiais metais Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje populiariausios lieka higieninės kosmetikos, automobilių mechanikos, automobilių elektromechanikos, kirpėjų mokymo programos.

"Renkamasi tai, kas žemiška. Yra jaunuolių, kurie baigę universitetus atvyksta įgyti amato. Taigi, galima sakyti, kad požiūris į profesines mokyklas po truputį keičiasi", – sakė L.Maželienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių