Į tarybos narius – per prievartą

Po to, kai Klaipėdos tarybos nario mandato atsisakė visuomeninio komiteto "Puteikis plius" atstovė Ligita Girskienė, keblioje padėtyje atsidūrė Vyriausioji rinkimų komisija. Komisijos nariai priversti tvirtinti naują uostamiesčio tarybos narį, kuris nenori prisiimti šių pareigų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šiandien po pietų turėtų patenkinti Klaipėdos politikės L.Girskienės prašymą atsisakyti tarybos nario mandato.

Šis sprendimas galėtų būti atšauktas, jei tik politikė iki posėdžio pradžios pateiktų notaro patvirtintą prašymą atšaukti jos pirminį pareiškimą.

Dienraščiui L.Girskienė teigė, kad ji neapsigalvos, jos apsisprendimas trauktis iš Klaipėdos miesto tarybos sudėties neatšaukiamas.

Balandžio pabaigoje Klaipėdos miesto tarybos posėdyje po dvejų metų kadencijos L.Girskienė pareiškė atsisakanti tarybos nario mandato.

37-erių L.Girskienė į miesto tarybą 2015-ųjų savivaldos rinkimuose pateko po to, kai už ją balsavo 800 klaipėdiečių. Po pusės kadencijos moteris nusprendė iš tarybos pasitraukti.

L.Girskienei atsisakius mandato, jos vietą Klaipėdos taryboje turėtų užimti Kretingoje gimęs žemaitis, suvirinimo pramonės technikas-technologas Dainius Špučys.

Jis visuomeninio komiteto "Puteikis plius" 2015 metų sąraše buvo antras, tačiau, surinkęs 775 balsus, nukrito į ketvirtą vietą ir į Klaipėdos miesto tarybą tada nepateko, jį aplenkė L.Girskienė.

Dienraščio duomenimis, D.Špučys šiuo metu dirba Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Jis jau pareiškė, kad šių pareigų nesiims, tačiau VRK vis tiek jį tvirtins Klaipėdos tarybos nariu.

"Yra tam tikrų problemų. D.Špučys atsisako tapti Klaipėdos tarybos nariu, tačiau jis negali mums atsiųsti notaro patvirtinto atsisakymo, nes žmogus šiuo metu dirba užsienyje. Todėl VRK vis tiek turės jį tvirtinti naujuoju tarybos nariu. Vienas vargas", – teigė VRK narė Živilė Verbylaitė.

Anksčiau ar vėliau VRK sulauks tinkamo D.Špučio atsisakymo dokumento.

Tada L.Girskienės vietą taryboje turėtų užimti 59-erių klaipėdietis Mindaugas Gylys, operos solistas, pedagogas, dirbantis Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Vokalo katedros lektoriumi.

Jis per 2015-ųjų rinkimus sąraše buvo septintas, po balsavimo, surinkęs 399 balsus, pakilo į penktą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimyne...blogai girdi?

Kaimyne...blogai girdi? portretas
Bet irase matesi salia sedinti Simonaviciute....visiems smagu....ot valdzia turime, kudakuoja sau, greit persti prades.....juk nieks negirdi.....- ilipa zmogelis i autobusa, sako laba diena, nieks neatsiliepia. Tai jeigu nieko nera, galiu ir nusipersti.....taip ir savivaldybeje, posedziu metu.....knarkiama, kudakuojama- laukiniai.....

N.Puteikienei

N.Puteikienei portretas
kad ir galvoju ne taip kaip jums patiktų, bet dedu jums ,,laiką".Už drasą ir smagų, taiklų 'kirtį'mano komentarui( na patinka man tokie dalykai:D).Siūlau ir škulcus mušti jei taip norisi ne pykčiu, kvailais reikalavimais, įžeidinėjimais bet minties-liežuvio aštrumu ir geru, kandžiu jumoru.Taip kad kvapą užimtų o prikišti nieko negalėtum..Sėkmės

Lina

Lina portretas
Sunku būt sąžiningu žmogumi. ypač moteriai.Būtinai koks gaidys nukudakuos. o kas jam proto bokštui belieka, negi mokytojauti eis.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių